sunnuntai 5. maaliskuuta 2017

Agatha Christie: Vuoksi ja luode

Alkuteos: Taken at the flood (There is a tide) (1948)
Suomentaja: Anna-Liisa Laine
Ilmestymisaika: 1988 (ko.painos)
Sivumäärä: 192
Kustantaja: Suuri Suomalainen Kirjakerho
ISBN: 951-643-284-0
Muoto: Sid.
Sarjamerkintä: Hercule Poirot #23
Peukku: q^^
Huom: Yhteispainos teoksen Bertramin hotellissa kanssa
Sopisi lukuhaasteeseen ainakin: 23, 24, 32, 34, 37 ja 47

*Kaunis ja nuori leski Rosaleen huomaa olevansa suunnattoman rikas: pommituksessa kuollut Gordon Cloade oli ainakin miljoonan punnan arvoinen aviomies. Miehen velkaantunut suku on raivoissaan - rakkaus, viha, mustasukkaisuus ja ahneus purkautuvat epätoivoisiin tekoihin. - Hercule Poirot’n on aika puuttua asiaan…*Tämänkin Poirot-mysteerin tapahtumat on kerrottu ulkopuolisen kertojan kautta ja herra etsivä liittyy joukkoon melkoisen myöhäisessä vaiheessa tapahtumia. Oltuaan tosin sattumalta läsnä jo ajassa jolloin kaikki oli vasta alkanut… Kertomuksen tapahtumia seuraillaan useiden Cloaden perheenjäsenten kantilta, mikä antaa hyvän kuvan suvusta ja sen jäsenten välisistä suhteista. Ja tietysti pikkuinen etsivä tuo oman osansa tapahtumiin ehdittyään paikalle.

Christien tyyli on jälleen sellainen, että sivut kuluvat kuin huomaamatta ja äkkiä tajuaa olevansa ratkaisun edessä. Itselleni ainakin kävi (taas kerran) niin, että kirja oli pakko lopettaa ennen kuin saatoin sammuttaa valot. Sen verran jännittäväksi loppu meni.

Mainittakoon nyt vielä muistutuksena Poirot-televisiosarjaa katsoneille, että kirja ja televisiosovitus eivät ole aina yksi yhteen. Näin ollen kummastakin voi nauttia omana kokonaisuutenaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti