maanantai 19. kesäkuuta 2017

Joe Abercrombie: Halki puolen maailman

Alkuteos: Half the World (2015)
Suomentaja: Mika Kivimäki
Ilmestymisaika: 2016 (ko.painos)
Sivumäärä: 400
Kustantaja: Jalava
ISBN: 978-951-887-541-6
Muoto: e-kirja (EPUB)
Sarjamerkintä: Särkynyt meri -trilogia #2
Peukku: ^^b
Sopisi lukuhaasteeseen ainakin: 2, 5, 6, 12, 21, 23, 31, 44, 47

*Thorn on päättänyt seurata kuolleen isänsä jalanjälkiä ja tulla soturiksi - huolimatta sukupuolestaan. Mutta kun harjoituskentällä kuolee poika, Thorn vangitaan. Kohtalo kuitenkin punoo Thornin kohtalon osaksi viekkaan isä Yarvin juonia. Osana Yarvin joukkoa hänen on kuljettava halki puolen maailman löytääkseen liittolaisia taisteluun kostonhimoista Suurkuningasta vastaan. Tuolla matkalla Thorn oppii kovimman kautta, mitä petos ja taistelu ovat. Thornin rinnalla uuvuttavalla retkellä on nuori soturi Brand, joka ei tahdo tappaa. Hänen halunsa tehdä oikein on vapauttanut Thornin mutta pakottanut hänet itsensä maanpakoon. Nyt Brandilla on vain yksi mahdollisuus osoittaa, mistä hänet on tehty.*Onneksi vanhoja tuttuja on mukana tässä kirjassa. Ja myös koko joukko uusia ja aivan yhtä mielenkiintoisia. Tavaramerkilleen tunnusomaisesti Abercrombie kun ei tyydy niihin tavallisiin sankareihin. Heissä kaikissa on jotain särmää. Enemmän tai vähemmän.

Halki puolen maailman on kasvutarina. Thorn ja Brand lähtevät liikkeelle varsin erilaisista oloista ja tilanteista, mutta päätyessään yhdessä matkalle halki puolen maailman, he joutuvat kohtaamaan itsensä ja monet vaikeudet yhdessä laivatovereidensa ja toistensa kanssa. Sellainen jos mikä pistää nuoren kasvamaan. Heistä kumpainenkin tavoittelee unelmaansa, ja matkan aikana nähdään se, mitä kaikkea he ovatkaan valmiit tekemään sen saavuttaakseen…


Juonitteluja, ystävyyttä, vaaraa, taisteluita, valtaa… Näistä ja monista muista kiintoisista aineksista Abercrombie on kasannut kokoon tämän trilogian toisen osan, joka syventää ja tihentää juonta, joka kytkee yhteen koko Särkyneen meren maailmaa. Kuka lopussa pettääkään ja kenet? Millaisilla korteilla ja panoksilla tullaan lopullinen peli pelaamaan?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti