torstai 29. kesäkuuta 2017

Sue Grafton: H niin kuin henkirikos

Alkuteos: H is for Homicide (1991)
Suomentaja: Annika Eräpuro
Ilmestymisaika: 1994 (ko.painos)
Sivumäärä: 277
Kustantaja: book studio
ISBN: 951-611-640-X
Muoto: Nid.
Sarjamerkintä: Kinsey Millhone, Aakkosmurhat #8
Peukku: q^^
Sopisi lukuhaasteeseen ainakin: 18, 23, 24, 37, 47

*Kinsey Millhone pannaan selvittämään sinänsä melko mitätöntä juttua vakuutusyhtiön laskuun. Kyse on - yhtiön koon huomioon ottaen - vain suolarahoista, mutta kun samankaltaisista pikku jutuista on muodostumassa kokonainen vyöry, yhtiön mielestä on väijytyksen aika ja saada yksi pikku kala satimeen jotta isommat pelästyisivät.

Ja niin kuin usein käy, hiljaisissa vesissä ne suuret kalat kutevat - äkkiä Kinsey on panttivankina ja keskellä maanlaajuista petosvyyhteä.*Hieman aikaisemmista poikkeava Aakkosmurha. Tällä kertaa Kinsey päätyy vähän erilaiseen tilanteeseen kuin yleensä. Nimittäin jopa ihan putkaan asti, mikä ei tässä tapauksessa ollut ollenkaan hullumpi juttu. Jännitystä ja mukavan kutkuttavia tilanteita kyllä riittää, ja erikoisempi asetelma juonessa pitää huolen siitä, että lukija viihtyy.

Pakko ihailla, miten hyvin näitä erilaisia juonia ja tilanteita Grafton oikein onkaan keksinyt. Ja vielä on vaikka kuinka monta kirjaa jäljellä! Pitemmälle sarjaa edetessäni, vahvistuu mielipiteeni siitä, että Aakkosmurhat on kevyttä, luettavaa ja mukavaa viihdettä. Siltä ei saa odottaa liian jännittäviä tai mystisiä juttuja, mutta viihdyttävää lukemista ja ajankulua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti