lauantai 29. syyskuuta 2018

Agatha Christie: Viisi pientä possua

Alkuteos: Five Little Pigs (1943)
Suomentaja: Anna-Liisa Laine
Ilmestymisaika: 2009 (ko.painos)
Sivumäärä: 225
Kustantaja: WSOY
ISBN: 978-952-23-068-4
Muoto: Nid.
Sarjamerkintä: Hercule Poirot #22
Peukku: ^^b
Sopisi lukuhaasteeseen ainakin: 6, 16 ja 36
Hyllynlämmittäjä: 41
Lukulistalta: 54


*Tämä pieni possu meni ostamaan ruokaa
Tämä pieni possu kotonansa huokaa…


Amyas Cralen maalaus viimeisestä rakastajattarestaan oli valmistunut juuri ennen kuin hänen vaimonsa tiputti tappavaa myrkkyä taiteilijan olutlasiin. Mutta oliko Caroline Crale sittenkään syypää rikokseen, josta hänet tuomittiin?


Pariskunnan tytär Carla Lemarchant on ainoa joka yhä uskoo äitinsä syyttömyyteen. Koska juttuun liittyi aikoinaan läheisesti viisi muutakin henkilöä, järkähtämätön neito palkkaa älykkyydestään (ja mahtavista viiksistään) tunnetun belgialaisetsivän selvittämään kulissien takaista totuutta.


Murha on aina murha - eikä se vanhene koskaan. Kuudentoista vuoden takainen Alderburyn mustasukkaisuusdraama herättää Hercule Poirot’ssa halun ymmärtää skandaalinkäryisen murhenäytelmän osapuolten aivoituksia.*



Verkkainen ja todellakin päättelyyn perustuva Poirot-dekkari. Tällä kertaa lukijan on todella kiinnitettävä huomiota siihen, mitä ja miten ihmiset kertovat asiat. Tai miten he niistä kirjoittavat. Poirot nimittäin kyselee 16 vuotta sitten tapahtuneen murhan perään ja saa kuulla asiaan liittyviltä henkilöiltä melkoisen värikkäät tarinat. Ja lukea heidän selostuksensa tapahtumista. Kaikeksi onneksi Poirot on tarkka ja osaa kiinnittää huomionsa olennaiseen. Lukijana itse en ehkä ollut aivan yhtä tarkka, sillä osa sanamuodoista jäi minulta huomaamatta tai en kiinnittänyt niihin mitään huomiota. Muuten nautin kyllä rauhallisen leppoisasta tunnelmasta ja vanhanaikaisesta idyllistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti