perjantai 2. huhtikuuta 2021

Jean David Morvan: Tulta ja tuhkaa

 

Alkuteos: Sillage 1 : À feu et à cendres (1998)

Kääntäjä: Lauri Narinen

Kuvittaja: Philippe Buchet

Teksti: Jean David Morvan

Ilmestymisaika: 2009 (ko.painos)

Sivumäärä: 45

Kustantaja: Egmont

ISBN: 9789522331816

Muoto: Sid.

Sarjamerkintä: Sillage #1

Peukku: q^^

*Taistelutähtilaivoja, romurautaraketteja, sotafregatteja, huoltosukkuloita, piraattipaatteja. Tuhannet erilaiset alukset muodostavat massiivisen avaruuskulkueen, joka etsii uusia, asutettavia planeettoja. Tämä alusten vana tunnetaan nimellä SILLAGE, ja lukemattomien eri rotujen edustajat vaeltavat sen matkassa. Mutta on yksi rotu, joista he eivät ole koskaan kuulleet: ihminen.

Navis on villi tyttö, joka elää viidakkomaailmassa täydellisessä harmoniassa luonnon kanssa. Ainoana seuralaisenaan hänellä on lemmikkitiikeri Hojo, ja he viettävät aikansa metsästämällä, leikkimällä ja nukkumalla. Mutta eräänä päivänä saapuu luotain, joka ryhtyy lämmittämään planeetan ilmatilaa uhaten tuhota kaiken kasvillisuuden ja elämän. Navis ei ole milloinkaan kohdannut vastaavaa teknologiaa, mutta hän yrittää parhaansa mukaan pelastaa kotimaailmansa… ennen kuin siitä tulee vain tulta ja tuhkaa.

SILLAGE on uusi, upeasti kuvitettu eurooppalainen scifi-sarjakuva, joka vie lukijansa henkeäsalpaaviin seikkailuihin.*



Ihana paratiisiplaneetta. Viidakko ja kummallisia eläimiä. Sellainen varmasti löytyy jostain avaruuden kätköistä. Siellä asuu Navis, jonka elämä on tuleva muuttumaan…

Muukalaiset laskeutuvat planeetalle. He aikovat ottaa sen omakseen ja muuttaa sen ilmaston. Navis ja tämän toverit ovat tiellä. Alkaa kamppailu planeetan herruudesta. Eivätkä kaikki pelaa täysin puhtain pussein. Onneksi Navis saa apua, mutta oliko avun pyytäminen sittenkään se kaikkein parhain ratkaisu? Tätä jää nuori nainen pohtimaan.

Varsin vauhdikas sarjan avaus, jossa juostaan ympäriinsä, puhutaan politiikkaa ja taistellaan oman hengen puolesta. Kuvitus on realistista ja siinä on paljon värikkäitä yksityiskohtia. Avaruusolentojen ja robottien suhteen on käytetty kiitettävästi mielikuvitusta. Se, mikä yllätti, on suomennoksen sujuvuus. Se ei tällä kertaa töksähtele, joten jatketaan tutustustumista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti