torstai 29. huhtikuuta 2021

Nikki Owen: Vanki 375

 

Alkuteos: The Spider in the Corner of the Room (2015)

Kääntäjä: Seppo Raudaskoski

Ilmestymisaika: 2020 (ko.painos)

Sivumäärä: 225

Kustantaja: Bazar

ISBN: 9789522792464

Muoto: e-kirja (BookBeat)

Peukku: q^^

Lukuhaaste 2021: 10. Kirjan nimessä on numero (33/50)

Sopisi lukuhaasteeseen 2021 ainakin: 1, 4, 8, 29, 31, 36 ja 39

*Elinkautiseen tuomittu nainen pääsee salaliiton jäljille vankilaan sijoittuvassa trillerissä.

Maria Martinez, huippuälykäs plastiikkakirurgi ja Aspergerhenkilö, astuu sisään vankilan ovista lontoolaisen papin murhasta elinkautiseen tuomittuna. DNA-todistusaineisto kertoo Marian olleen murhan tapahtumapaikalla, mutta hänellä ei ole illan tapahtumista minkäänlaista muistijälkeä. Maria on vakuuttunut syyttömyydestään. Kunnes hän alkaa muistaa tarkemmin. Outo huone. Vieraita ihmisiä. Joku tuijottaa Mariaa.

Marian lähestyessä totuutta hän sotkeutuu mysteeriin, jonka lonkerot ulottuvat valtioiden rajojen yli. Nurkkaan ajettuna Marian täytyy taistella. Ei vain todistaakseen syyttömyytensä vaan pysyäkseen elossa.

Nikki Owen kietoo trillerissä Vanki 375 lukijan nopeatempoisten tapahtumien verkkoon, joka pitää otteessaan viimeisille sivuille asti.*



Kirjassa leikitään ajalla. Se alkaa terapiaistunnosta, jossa Maria vähitellen alkaa kertomaan kokemuksistaan ja muistoistaan. Kerronta vaihtelee terapiaistunnon ja Marian kertomuksen välillä. Kummassakin paljastuu aina vähitellen jotain uutta, joka pahimmillaan/parhaimmillaan heittää kaiken aivan uuteen uskoon. Kehen Maria voi luottaa? Vai voiko hän luottaa kehenkään? Voiko hän luottaa edes itseensä?

Kerronta etenee vauhdikkaasti ja tiiviisti. Suvantopaikkoja ei juuri ole. Epäilys kalvaa ja salaisuudet toisensa jälkeen paljastuvat. Jossain kohtaa lukija alkaa väkisinkin tuntemaan itsensäkin hieman vainoharhaiseksi. Sen verran kovaan henkiseen höykytykseen Maria joutuu. Ehkä näitä “oi hitsi, tässäkin on jotain mätää” -hetkiä on jokunen liikaa…

Tiivis, kiihkeä ja ehdottomasti jännittävä. Vauhdin ja monien yllätyksien ystäville. Sekä salaliittoteoreetikoille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti