lauantai 5. elokuuta 2023

Belinda Bauer: Hautanummi

Alkuteos: Blacklands (2009)

Kääntäjä: Sirkka-Liisa Sjöblom

Lukija: Maria Jyrkäs

Ilmestymisaika: 2021 (ko.painos)

Kustantaja: Otava

Kesto: 9h 6min

ISBN: 9789511408062

Muoto: e-äänikirja (Nextory)

Peukku: ^^b



*12-vuotias Steven aikoo etsiä lapsena kadonneen enonsa ruumiin, jotta äiti ja isoäiti vihdoin uskoisivat, että eno oli yksi sarjamurhaajan uhreista ja lakkaisivat turhaan odottamasta tämän paluuta. Paikallistaakseen ruumiit Steven kirjoittaa vankilassa istuvalle murhaajalle. Viattoman teinipojan ja viekkaan psykopaatin välillä alkaa niukkasanainen, salainen kirjeenvaihto, joka johtaa arvaamattomaan piinaan…*



Loistavasti kerrottu ja todella koukuttava!


Kirjassa seurataan nuoren Stevenin ja vankilassa istuvan murhaajan kirjeenvaihtoa. Se ei ole koko juttu. Murhaaja nimittäin on sarjamurhaaja ja lastenraiskaaja, joka on aikoinaan surmannut Stevenin enon. Enon kuolema vaikutti paljon tämän äitiin ja sisareen, Stevenin mummiin ja tämän äitiin. Heiltä ei oikein ole liiennyt rakkautta pojalle. Siltä tästä ainakin tuntuu. Siksipä Steven päättääkin selvittää, minne eno on haudattu, sillä tämän ruumista ei ole koskaan löydetty.


Vankilassa istuva murhaaja taas on koettanut piiloutua muilta vangeilta. Hän on ollut mallivanki, mutta yllättäen hän kiinnostuukin ja lähtee leikkiin mukaan virkistämään aivojaan.


Kumpi voittaa tässä kissa- ja hiiri -leikissä? Selviääkö minne Stevenin eno on haudattu?


Paikoitellen hyytävän jännittävä. Paikoitellen taas kuvataan koskettavasti yksinäisen pojan tunteita. Pidin kovasti.


Jyrkäs lukee hyvin ja hänellä on miellyttävä ääni.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti