maanantai 7. elokuuta 2023

Julia Järvelä: Piikkiönlahden merenneito

Alkuteos: Piikkiönlahden merenneito (2022)

Ilmestymisaika: 2022 (ko.painos)

Kustantaja: Erittäin salainen tissimerenneitoseura

Sivumäärä: 95

ISBN: 9789529461127

Muoto: Nid.

Sarjamerkintä: Antologia #4

Peukku: q^^



*Piikkiön pikkukaupungissa kohahtaa, kun merenneidon ruumis huuhtoutuu rannalle. Mutta eihän merenneitoja ole olemassa!


Purjehtija Sumu kuitenkin tietää, että on. Myös Maire-mummo uskoo merenneidon aitouteen, mutta joutuu kohtaamaan pikkukaupungin epäilykset yrittäessään vakuuttaa muita asiasta.


Paikalle kutsutaan rikostutkija Aino Malolo. Pystyykö hän selvittämään mysteerin? Jotain hämärää on taatusti tekeillä. Paikallinen kylähullu Antti-Joel Nelipää on siitä varma.


Neljän tekijän tarinat punoutuvat yhdeksi kokonaisuudeksi, joka kertoo ystävyydestä, salatiiloista ja silleistä sekä paljastaa pikkukaupungin synkän salaisuuden.*



Neljän taiteilijan yhteinen tuotos. Jokainen on piirtänyt ja värittänyt yhden osan, joten piirtojäljessä on pientä vaihtelua. Onneksi kukin osa keskittyy omaan "kohtaansa" tarinassa. Kaikki hahmot ovat kuitenkin tunnistettavissa.


Meressä on merenneitoja. Nuori mies kohtaa sellaisen ja ystävystyy. Kohta tämä merenneito kuitenkin löytyy kuolleena ja poliisi saapuu selvittämään tapausta. Mukana hyörivät myös vanha muori koirineen sekä paikallinen "kylähullu". Miten läheinen sillitehdas liittyy asiaan? Ja oliko merenneitoa sittenkään olemassa?


Hauska toteutus ja idea.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti