tiistai 8. elokuuta 2023

JP Koskinen: Huhtikuun hiipuva rakkaus

Alkuteos: Huhtikuun hiipuva rakkaus (2018)

Lukija: Antti Virmavirta

Ilmestymisaika: 2018 (ko.painos)

Kustantaja: CrimeTime

Kesto: 7h 37min

ISBN: 9789522894410

Muoto: e-äänikirja (Nextory)

Sarjamerkintä: Murhan vuosi #4

Peukku: q^^

Lukuhaaste 2023: 25. Kirjan nimessä on viikonpäivä tai kuukausi (25/50)

Sopisi lukuhaasteeseen 2023 ainakin: 1, 2, 10, 40, 42 ja 46



*Miljoonaperijä, omintakeinen Jalmari Garamer palkkaa Kalevi Arosuon ja Juho Tulikosken selvittämään, onko sukunsa piirissä kiertäneissä huhuissa kadonneesta sedästä mitään perää.


Tutkimus vie kaksikon törmäyskurssille suvun matriarkan Amanda Garamerin kanssa. Kun panoksena on jättiperintö, ihmishenki ei ole enää minkään arvoinen.


JP Koskisen Murhan vuosi on edennyt neljänteen kuukauteensa. Huhtikuun hiipuvassa rakkaudessa Arosuon ja Tulikosken rikosten värittämä kevät saa erikoiset mausteensa myös Arosuon oman suvun sisäisistä jännitteistä. Juho Tulikoski ei ole enää varma, voiko edes sukulaisiin luottaa.*




Perinteistä dekkarointia ilman kamalaa pauketta ja tuhottoman tehokkaita vempaimia. Enemmän käytetään aivonystyröitä ja varjostusta kuin kameroita ja raakaa lihasvoimaa. Vaikka toisaalta niistäkin voi joissain tilanteissa olla hyötyä... Koska tapahtumia seurataan Juhon vinkkelistä, eivät kaikki ratkaisut ja oivallukset välttämättä saavuta lukijaa/kuuntelijaa nopeasti. Joskus taas välähdykset ovat salamaakin nopeampia. Mukaan mahtuu myös huumoria ja ihan normaalia arkea. siitä Juho pitää kertojana huolen.


Kiintoisa tapaus, jossa asiat eivät todellakaan ole niin yksinkertaisia kuin mitä ajatella saattaa. Varsinkin kun useampikin tapaukseen liittyvä haluaa pitää salaisuutensa ominaan.


Virmavirta lukee ihan mukavasti, mutta jotenkin laiskan puoleisesti. Tällä kertaa ei vain napannut.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti