perjantai 11. elokuuta 2023

Hugh Howey: Hiekan poikki

Alkuteos: Across the Sand (2022)

Kääntäjä: Ari Väntänen

Lukija: Raiko Häyrinen

Ilmestymisaika: 2023 (ko.painos)

Kustantaja: Otava

Kesto: 13h 57min

ISBN: 9789511465645

Muoto: e-äänikirja (Nextory)

Sarjamerkintä: Hiekka #2

Peukku: ^^b



*Huikean koukuttava seikkailu hiekkaan hautautuneessa maailmassa.


Osa vanhasta maailmasta on peittynyt hiekkaan ja uudet kaupungit rakennettu dyynien päälle. Kuuluisien hiekkasukeltajien sukuun kuuluva sisarusparvi kamppailee selviytyäkseen paahtavassa erämaassa vihamielisten klaanien keskellä.


Kaikki muuttuu, kun ei-kenenkään-maan toiselta laidalta saapuu mies kostamaan oman kaivoskaupunkinsa tuhon. Kostaja tuo mukanaan kapinallisen tyttärensä Anyan, jonka kohtalo kietoutuu peruuttamattomasti dyynikaupunkien tulevaisuuteen.


Vetävä tarina on itsenäinen jatko-osa Siilon saagalla maailmanmaineeseen nousseen Howeyn edelliselle romaanille Hiekka.*



Hiekan poikki jatkaa aikailla siitä, mihin Hiekka jäi. Tuttu perhe seikkailee keskellä hiekka-aavikkoa ja koettaa selviytyä kilpailevien klaanien välisissä kiistoissa ja ansaita muutaman lantin. Perheen keskeiset jännitteet nousevat hyvin esiin, sillä veljeksillä on välillä hieman ristiriitaisia tavoitteita. Mutta perhe on heille silti kaikki kaikessa ja sen eteen he ovat valmiita taistelemaan oman henkensäkin riskeeraten. Tapahtumia päästään seuraamaan kaikkien kolmen veljeksen, heidän äitinsä ja puolisisarensa kautta. Uutta kulmaa tapahtumiin tuo Anya, muualta tullut tyttö, jonka matkassa päästään näkemään asioiden toista puolta...

Loistavaa kerrontaa, hienosti rakennetut vaihdot tapahtumien välillä ja kiva pieni leikittely tapahtumien aikajanojen kanssa. Kirja todella koukuttaa. Loppuun isketään vielä melkoinen "ansa". Jatkoa siis odotellessa.

Häyrinen lukee erinomaisesti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti