maanantai 21. elokuuta 2023

Victoria Ying: Hungry ghost

Alkuteos: Hungry Ghost (2023)

Ilmestymisaika: 2023 (ko.painos)

Kustantaja: First Second

Sivumäärä: 198

ISBN: 9781250767004

Muoto: Nid.

Peukku: q^^


*Valerie Chu is quiet, studious, and above all, thin.


No one, not even her best friend, Jordan, knows that she has been bingeing and purging for years. But when tragedy strikes, Val finds herself reassessing her priorities, her choices, and her body. The path to happiness may lead her away from her hometown and her mother’s toxic projections - but first she will have to find the strength to seek help.*











Tämä sarjakuva menee ihon alle. Se kertoo nuoresta naisesta, jonka koko elämää on varjostanut äiti ja äidin pakkomielle laihuuteen. Jo pienenä Valerie oppii, ettei saa "syödä" vaan vain maistaa. Vähitellen hän onkin kehittänyt tavan laskea kaikki kalorit ja käydä ruokailun jälkeen oksentamassa. Vain, jotta pysyisi laihana. Tämän kaiken lisäksi hänen pitää olla "hyvä tytär" vielä muutenkin. Lopputulos on se, ettei Valerie oikeastaan elä tai ole onnellinen. Onneksi hänellä kuitenkin on ystäviä, jotka välittävät ja ovat valmiita olemaan hänen tukenaan kun Valerien maailmasta putoaa pohja järkyttävällä tavalla.


Hirvittävän surullinen tarina siitä, miten syömishäiriö voi kehittyä ja mitä kaikkea "vääristynyt minäkuva" voi saada aikaan. Asiaa on käsitelty hyvin ja jotenkin kauniilla tavalla. En silti suosittele kaikkein herkimmille.


Kuvitus on kaunista jälkeä. Värit vaaleita, todella levollisia. Vaaleanpunaista ja haaleaa turkoosia. Näistä väreistä syntyy jotenkin unenomainen vaikutelma.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti