perjantai 18. elokuuta 2023

Sabine Lemire & Rasmus Bregnhøi: Mira : ystäviä, ihastuksia, elämää

Alkuteos: Mira #venner #forelsket #etårimitliv (2017)

Kääntäjä: Sirpa Alkunen

Ilmestymisaika: 2023 (ko.painos)

Kustantaja: Otava

Sivumäärä: 95

ISBN: 9789511471622

Muoto: Nid.

Sarjamerkintä: Mira #1

Peukku: q^^



*Miran elämä on ihan tavallista – ja sitten taas tuntuu niin kuin se ei olisi. Siihen kuuluvat äitiä ja isä, jotka eivät asu yhdessä, bestis ja muita ystäviä (nykyisiä ja entisiä), unelmia ja arkidraamaa.


Miran luokan tytöt perustavat rakkaus-kerhon, johon voi kuulua vain, jos on ollut rakastunut. Eikä Mira ole koskaan ollut, vaikka on yrittänyt. Voiko rakastua, jos vain ajattelee luokan söpöintä poikaa tarpeeksi pitkään, vaikka puoli tuntia päivässä? Ei kai rakastuminen voi olla niin vaikeaa? Todella vaikeaa sen sijaan on, kun paras ystävä päättää vaihtaa ystävää.


Lämpimän humoristinen Mira-sarjakuva kertoo teini-iästä kaikkine mutkineen ja suorineen.*



Suomennettuja nuorille sopivia sarjakuvia tulee todella vähän. Tämä on mainio ja onnistunut esimerkki hyvästä valinnasta!

Mira on nuori tyttö, joka alkaa vähitellen kasvamaan lapsesta kohti teiniyttä. Hän on vielä siinä vaiheessa, että leikkiminen kiinnostaa ja pojat voivat vielä olla hyviä kavereita. Mutta tässä samassa iässä monet tytöt alkavat jo kiinnostumaan pojista "sillä tavalla". Tätä Miraltakin odotetaan. Näin tyttö pääseekin paitsi murehtimaan kavereista, niin myös ihastumisista, yksinhuoltajaäidin poikaystävistä sekä myös Instasta. Paljon on asiaa nuoren maailmassa. Tässä näitä kaikkia käsitellään nätisti ja pienellä huumorilla.

Kuvitus on simppeliä ja iloista. Siitä ja väreistä tulee hyvälle mielelle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti