sunnuntai 20. elokuuta 2023

Christopher Paolini: Infinitum. Tähtien meri. Osa 1

Alkuteos: To Sleep in a Sea of Stars (2020)

Kääntäjä: Ilkka Rekiaro

Lukija: Lauri Kortelainen

Ilmestymisaika: 2021 (ko.painos)

Kustantaja: Tammi

Kesto: 21h 48min

ISBN: 9789520424862

Muoto: e-äänikirja (Nextory)

Sarjamerkintä: Infinitum #1

Peukku: ^^b


*Avaruus on täynnä salaisuuksia. Paolinin uusi aluevaltaus, mahtava avaruussaaga!


Eragonin tekijän suuri kosminen avaruusseikkailu vie lukijan galaksien äärirajoille taisteluun koko ihmiskunnan tulevaisuudesta. Captain Marvel meets Star Wars!


Rutiinitutkimusmatkalla asumattomalle planeetalle tutkija Kira Navárez tekee mullistavan löydön, joka heittää hänet painajaisten ja ihmeiden keskelle ja muuttaa paitsi hänet itsensä, myös koko historian. Hurja, vaikuttava avaruuseepos kaikille fantasian, scifin ja hyvien tarinoiden ystäville.


Aiemmin lensimme lohikäärmeen selässä, nyt Paolini lennättää meidät vielä paljon korkeammalle, kauas tähtien mereen! Paolinilta on odotettu uutta saagaa jo kauan, ja nyt odotus on päättynyt: uusi universumi on rakennettu avaruuteen. Mitä kaikkea siellä piileekään?! Lopputulos on upea, yllättävä ja koukuttava!


Christopher Paolini (s.1983) oli vain 15-vuotias ryhtyessään luomaan Eragonista kertovaa neliosaista Perillinen-kirjasarjaa (Eragon, Esikoinen, Brisingr, Perillinen), josta tuli maailmanmenestys. Kipinän kirjoittamiseen antoivat muinaistarut ja fantasiakirjallisuuden klassikot. Paolinin uusi aluevaltaus on mahtava eeppinen avaruussaaga, To Sleep in the Sea of Stars, joka ilmestyy Yhdysvalloissa syyskuussa 2020. Paolini asuu Montanassa, Yhdysvalloissa.*



Hieman hitaan alun jälkeen tämä koukuttaa pahemman kerran!

Kira on päähenkilönä monitahoinen ja kehittyvä. Se on oikein hyvä, sillä hänen vastapainokseen tulee melkoinen joukko varsin erilaisia ja erikoisia persoonia. On monia erilaisia ihmisiä, keinoälyjä, avaruusaluksien osia, alieneja... Näistä kaikista henkilöistä on melkoista työtä pitää lukua. Osasta ei tosin edes kannata, sillä monet ovat vain "tykinruokaa". Onneksi tätä kohtaloa ei suurimman osan kohdalla osaa ennakoida. Yllätysmomentti säilyy.

Kirja alkaa jonkinlaisella pehmeällä laskeumalla. Kiraan tutustutaan ja hänestä koetetaan tehdä "inhimillinen" ja hänen tunteilleen halutaan selvästi rakentaa pohja. Tämä osuus on minun makuuni melko tylsä ja hidas, jopa pitkäveteinen. Siinä on myös monia klassisia kliseitä, jotka eivät oikein nappaa. Mutta sitten. Sitten alkaa tapahtumaan ja kunnolla. Sitten koukuttuu ja pääsee nauttimaan monista jännittävistä oivalluksista ja yllätyksistä. Sitten huomaa, että Paolini on luonut hienon ja kiehtovan maailman, jossa on monia käänteitä ja värejä. Se kiehtoo ja lumoaa, tähtien mereen on ihana sukeltaa!

Kirjan lopussa on kiintoisa sanasto ja aikajana. Ne helpottavat maailmaan tutustumista ja sen ymmärtämistä.

Kortelainen tekee upeaa lukusuoritusta. <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti