tiistai 14. huhtikuuta 2015

Robin Hobb: Forest Mage

Alkuteos: 2006 (ilm.)
Ilmestymisaika: 2006 (ko.painos)
Sivumäärä: 660
Kustantaja: Voyager
ISBN: 978-0-00-719615-9
Muoto: Sid.
Sarjamerkintä: The Soldier Son Trilogy #2
Peukku: q^^
Lukuhaaste 2015: Kirjatrilogia 2/3 (15/50)

*The King's Cavalla Academy has been ravaged by the Speck plague. The disease has decimated the ranks of both cadets and instructors, and even the survivors remain sickly. Many have been forced to relinquish their military ambitions and return to their families to face lives of dependency and disappointment.

As the Academy infirmary empties, Cadet Nevare Burvelle also prepares to journey home, to attend his brother Rosse's wedding. Far from being a broken man, Nevare is hale and hearty after his convalescence, He has defeated his nemesis, Tree Woman, and freed himself of the Speck magic that infected him and attempted to turn him against his own people. A bright future awaits him as a commissioned officer betrothed to a beautiful young noblewoman.

Yet his nights are still haunted by dreams of the voluptuous Tree Woman, dreams in which his Speck self betrays everything he holds dear in his waking life. Has the plague infected him in ways far more mysterious than the merely physical?

Despite his fears, Nevare will journey back to Widevale in high spirits, in full expectation of a jubilant homecoming and a tender reunion with his beautiful fiancée, Carsina. But his life is about to take a shocking turn, as the magic in his blood roars to life and forces him to recognize that his most dangerous enemy, an enemy that seeks to destroy all he loves, might dwell within him.*Trilogian toinen osa ei mielestäni ole yhtä hyvä kuin ensimmäinen. Nevare on suurimman osan ajasta lähes lapsellisen typerä ja itsepintainen omissa olettamuksissaan ja taistelussaan itseään ja magiaa vastaan. Hän tuntuu suorastaan jääräpäisesti kieltävän suurimman osan ongelmista ja olevan kuin niitä ei olisi. Kyllä olisi hänen luullut huomaavan vihjeitä ja ainakin olisi kuvitellut, ettei hän toistaisi joitain virheitä enää uudelleen jo kertaalleen koettuaan epäonnistumisen.

Kirjan tapahtumat tuntuvat myös etenevän turhankin verkkaisesti. Toisaalta rauhallinen tahti on hyvä, mutta väliin asiat märehtivät ihan liikaa paikallaan. Hieman lisävauhtia ei olisi ollut ollenkaan pahitteeksi. Etenkin kun joissain kohdissa tuntui tosiaan olevan jo vähäsen toistoa.

Julminta kirjassa kuitenkin on se, kuinka ihmiset kohtelevat toisiaan. Miten julmia he voivat olla toisen ulkoisen olemuksen perusteella. Sen takia, että toinen ei asetu oletettuun "normiin" hänen oletetaan olevan paha, ilkeä, ruma niin sisäisesti kuin ulkoisestikin. Ja hänet tuomitaan kyselemättä ja todisteita katsomatta. Tai niitä jopa keksitään häntä vastaan. Karua, kuinka jopa oma perhe on valmis hylkäämään ja kehtaa vain väittää, että kaikki on yksilön itsensä syytä ja että tämä haluaa häväistä heidät.

Vaikka kirja onkin hidastempoinen, on se silti hyvää jatkoa ensimmäiselle osalle. Tämä trilogia ei selvästikään ole nopeiden tapahtumien ystäville, vaan vaatii enemmän aikaa sulatella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti