torstai 30. huhtikuuta 2015

Carlos Ruiz Zafón: Tuulen varjo

Alkuteos: La Sombra del Viento (2001)
Suomentaja: Tarja Härkönen
Ilmestymisaika: 2009 (ko.painos)
Sivumäärä: 646
Kustantaja: Otava
ISBN: 978-952-239-023-3
Muoto: Nid.
Peukku: ^^b
Lukuhaaste 2015: Ystävän suosittelema kirja (24/50)

*... olin varma, että tuo kirja oli odottanut minua siellä vuosikausia, luultavasti jo ennen kuin olin syntynytkään.

Kirjakauppias johdattaa aamuyön hämärässä kymmenvuotiaan poikansa Unohdettujen kirjojen hautausmaalle, kohtalokkain seurauksin. Mystinen pyhäkkö Barcelonan vanhan kaupungin sydämessä muuttaa Danielin loppuelämän.

Vanhan paperin, pölyn ja magian keskeltä pojan käsiin etsiytyy Tuulen varjo, jonka kadonnutta kirjoittajaa Julián Caraxia hän alkaa pakkomielteisesti etsiä. Yli vuosikymmenen ajan Daniel seuraa kirjailijan jälkiä läpi rakkauden, väkivallan, ystävyyden ja petoksen labyrintin. Kunnes Caraxin salaperäinen tarina alkaa pelottavalla tavalla toistua hänen omassa elämässään...

Kiehtova kirjojen ystävän trilleri on lähes kaikkea mitä kirjalta voi odottaa: jännäri, rakkausromaani, kauhutarina.*Luokkatoverini antoi tämän kirjan vaihtokirja kassiin ja se sattui minulle. Mukaan hän oli liittänyt lapun, jossa kehui kirjaa. Minä kiitän ja kumarran tästä suosituksesta, sillä se todella osui ja upposi.

Kirja on kaunis ja runollinen. Sen tarina on kiintoisa ja koskettava. Henkilöhahmot monenkirjavat ja yllättävät. Historiaa ja mystiikkaa on sopivasti ja näyttämönä kuvankaunis Barcelona. Tätä kirjaa oli minun todella vaikea laskea käsistäni. Miltei ahmin sitä ja väliin oli todella pakotettava itsensä lopettamaan lukeminen. Halusin vain tietää enemmän ja enemmän, saada varmuuden omille aavistuksilleni ja epäilyilleni.

Tosiaan, jotkut kirjan juonen käänteistä ovat ehkä vähäsen ennalta arvattavia, mutta vastapainoksi kirja pääsee monissa kohdin yllättämään lukijan. Pitkästymään ei todellakaan pääse. Tämä kirja todella lumoaa. Suosittelen erittäin lämpimästi kaikille kirjoja rakastaville. Olisipa jokaisella mahdollisuus käydä Unohdettujen kirjojen hautausmaalla ja antaa jollekin kirjalle koti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti