lauantai 26. syyskuuta 2015

Rebecca Alexander: Elämän ja kuoleman salaisuudet

Alkuteos: The Secrets of Life and Death (2013)
Suomentaja:Sami Heino
Ilmestymisaika: 2014 (ko.painos)
Sivumäärä: 416
Kustantaja: Like
ISBN: 978-952-01-1076-5
Muoto: Sid.
Sarjamerkintä: Jackdaw Hammond #1
Peukku: ^^b


*Puola 1585
Kreivitär Erzsébet Báthory on vakavasti sairas, ja apua etsitään magiasta. Hänen sairautensa takana piilee kuitenkin hyytävä salaisuus, jonka ei olisi koskaan pitänyt päästä päivänvaloon.


Englanti 2013
Junasta löytyy teinitytön ruumis, joka on täynnä okkulttisia symboleja. Poliisitutkinnassa avustava salatieteiden asiantuntija epäilee rikospaikalla nähdyn arvoituksellisen naisen liittyvän tapaukseen - ja pian vuosisatojen takainen mysteeri imaisee kaikki kiihkeään kamppailuun elämästä ja kuolemasta.


Rebecca Alexander on englantilainen psykologi ja kirjailija, joka asuu perheineen kummitustalossa Pohjois-Devonissa. Elämän ja kuoleman salaisuudet on hänen esikoisteoksensa.*

Esikoisteokseksi tämä on kirjoitettu hyvin. Tyyli on miellyttävää lukea ja se pitää sisällään. Hahmot ovat helposti lähestyttäviä ja heidän kohtalonsa on saatu kiinnostavaksi. Vähitellen paljastetaan asioita, avataan salaisuuksia ja se tässä onkin parasta. Pientä miinusta liian kliseisestä äkkirakastumisesta, mutta se voidaan sallia.


Alexander kuljettaa tarinaa kahdella tasolla. Toisessa seuraamme John Deen ja Edward Kelleyn matkaa ja tutkimuksia. Sitä, miten heidän tekonsa vaikuttavat vuosisatojen päähän. Ja toisessa taas seuraamme juuri näitä seurauksia… Kahdesta tasosta huolimatta kertomus pysyy hyvin kasassa ja siinä on oikeastaan osa sen voimaa. Juuri kun asiat alkavat mennä liian kiintoisiksi toisaalla, hypätäänkin toiselle tasolle. Lukija pidetään jännityksessä. Eikä koskaan paljasteta liikaa kerralla.

Vaikka kirja onkin fiktiota, on Alexander ottanut innoituksensa todellisuudesta. Kreivitär on todella ollut olemassa ja hänellä on ollut hyvin mielenkiintoinen maine. Ei siis ihme, että hän on ollut inspiraationa tämän tyyliselle teokselle. Oikeastaan itse ainakin jäin jopa kaipaamaan jotain vieläkin yllättävämpää. Potentiaalia olisi ollut vielä jännittävämpäänkin juoneen ja tapahtumiin. Nyt kirja on kaikesta huolimatta melko kiltti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti