tiistai 11. huhtikuuta 2017

Timo Parvela: Ella ja kaverit luokkaretkellä

Alkuteos: Ella luokkaretkellä (1997)
Kuvittaja: Mervi Lindman
Ilmestymisaika: 2015 (ko.painos)
Sivumäärä: 63
Kustantaja: Tammi
ISBN: 978-951-31-8545-9
Muoto: Sid.
Sarjamerkintä: Ella-sarja
Peukku: q^^
Sopisi lukuhaasteeseen ainakin: 18, 22, 25, 35, 37 ja 47

*”Minä olen Ella. Me olimme luokkaretkellä. Se oli kaikista hurjan hauskaa, vaikka opettajaa vähän harmitti, kun hän unohti kassinsa ja kaikki rahat koulun pihalle. Onneksi opettaja ja hänen vaimonsa löysivät kuitenkin lisää rahaa spagettikastikkeesta. Museossa me näimme elävän muumion ja hänen miehensä faaraon, joka oli tosi kohtelias ja opettavainen.”

Ellan ja kavereiden matkassa tapahtuu aina jotakin hassua. Haluaisitko sinä olla heidän kanssaan samalla luokalla?*Minun oli jo korkea aika tutustua Ellaan ja hänen kavereihinsa. Sen verran tätä sarjaa on kehuttu. Nyt ymmärrän miksi.

Ella ja hänen kaverinsa ovat hahmoina persoonallisia ja kiinnostavia. Heissä on suloista viattomuutta ja heidän huumorinsa on hyvää. Aivan varmasti se iskee lapsiin. Iskeehän se aikuisiinkin, joskin ei ehkä ihan yhtä hyvin. Liian tosissaan kirjojen tapahtumia ei pidä ottaa. Se vie vain lukemisesta hauskuuden.

Kirjan tapahtumat on rakennettu ja jaettu hyvin. Luvut ovat tiiviitä ja tapahtumarikkaita. Eivätkä ne ole liian pitkiä. Lukija voi helposti lukea useamman tai vain yhden luvun. Lisäksi kirjan teksti on sujuvaa ja helppolukuista. Tapahtumissa pysyy hyvin kärryillä.

Ella ja kaverit sopiikin mainiosti lukemiseen totutteleville, jotka jo osaavat lukea. Huumoria ja vauhtia on tarjolla.

2 kommenttia:

  1. Ella ja kaverit ovat symppiksiä! Luin tämän kirjan myös äskettäin. Huvittavia juttuja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ovat kyllä herttaisia :D Ei ihme, että lapset tykkäävät. Joskus tosin tosikko minussa iski esiin ja en voinut kuin rypistellä kulmia miettiessä, miten jokin sattumus oikein oli mahdollinen mutta... Mukava pikkulukeminen kuitenkin :)

      Poista