Alkuteos: Reuhurinteen ala-aste (1997)
Kuvittaja: Sami Toivonen ja Aino Havukainen
Ilmestymisaika: 2016 (ko.painos)
Sivumäärä: 94
Kustantaja: Otava
ISBN: 978-951-1-30781-5
Muoto: Sid.
Sarjamerkintä: Reuhurinne
Peukku: q^^
*Reuhurinteen alakoulussa arkisimmistakin pikkuasioista saattaa paisua uskomaton soppa. Ei ihme, sillä samaan luokkaan mahtuvat kaikki oppilaat ekaluokkalaisista kuudesluokkalaisiin.
Kaverukset Vippe ja Ötö jahtaavat roistoksi epäilemäänsä sijaisopettajaa, Kippari hankkii maksalaatikkopäiväksi itselleen sijaisen kouluun. Tihru pakoilee pelottavaa tiekarhua, ja Kamu munii peiton alle kolikon. Reuhurinteen veijareiden kanssa koulupäivät ovat yhtä teikkilua myös opettaja Aapeli Käelle.*
Reuhurinnettä on kehuttu hyväksi vaihtoehdoksi heille, jotka osaavat jo lukea, mutta kaipaavat jotain innostavaa lukemisinnon kasvattamiseksi. Ymmärrän kyllä miksi.
Reuhurinteen kouluun mahtuu monenmoista oppilasta. Sieltä löytää helposti oman suosikkinsa. Ketään koulun oppilaista ei ainakaan tässä kirjassa nostettu muita tärkeämpään asemaan, vaan jokainen tuntui saavan mukavasti tilaa. Persoonalliset ja erilaiset oppilaat vetävät kyllä hyvin nuomiota itseensä.
Kirja on kirjoitettu mukavasti. Tapahtumia ja huumoria löytyy. Teksti on hivenen haastavampaa ja vaatii enemmän keskittymistä kuin vaikkapa Ella-kirjoissa. Luvutkin ovat vähän pidempiä. Ne on kuitenkin kirjoitettu myös tyylillä ja niin, että lukija voi lukea kirjaa yhden luvun kerrallaan.
Omakohtaisen pitkän miinuksen annan kirjan kuvituksesta, josta en henkilökohtaisesti pidä ollenkaan. Se aiheuttaa minulle huonoja muistoja...
Tämän sarjan kirjat olivat yksiä ehdottomia suosikkejani silloin, kun pikku hiljaa siirryin kuvakirjoista kuvitettuihin kirjoihin. Kuvitukset eivät ikinä kyllä oikeen osuneet siihen mielihyvähermoon, mutta menettelivät.
VastaaPoistaTämä oli minun ensimmäinen kosketukseni sarjaan. Tuo kuvituksen tyyli taas on tuttu esimerkiksi ruotsin tehtäväkirjojen sivuilta...
PoistaAhaa, mietinkin että tämä sama kuvittaja on varmaankin tehnyt laajemminkin kuvituksia oppimateriaaleihin, kun sillä lailla tutulta näytti! Omissa ruotsin tehtäväkirjoissani ei tätä kuvitusta silti ollut, meillä oli ikivanhat kirjat joissa opeteltiin sanoja kuten "disketti" ja että miten voi vuokrata "videoita" videovuokraamosta. Tämä siis 2000-luvulla.
PoistaHyödyllisiä sanoja ollut kyllä. Meillä lienee sitten ollut eri ruotsinkirjat käytössä. Sillä omakin ruotsin opiskeluni sattui tuonne 2000-luvun alkuun. Aloin kyllä pohtimaan, että onkos ollut samaa tyyliä myös muissa koulukirjoissa, mutta ei tule mieleen kuin tuo ruotsi.
Poista