sunnuntai 17. syyskuuta 2017

Juha-Pekka Koskinen: Benjamin Hawk : Merirosvon oppipoika

Alkuteos: Benjamin Hawk : Merirosvon oppipoika (2016)
Ilmestymisaika: 2016 (ko.painos)
Sivumäärä: 186
Kustantaja: Karisto
ISBN: 978-951-23-5942-4
Muoto: Sid.
Sarjamerkintä: Benjamin Hawk #1
Peukku: q^^
Lukuhaaste 2017: 4. Kirja lisää hyvinvointiani (2: 23/50)
Sopisi lukuhaasteeseen ainakin:  5, 9, 18, 34, 35, 47, 50

*”Mitä tuulit, olisiko sinusta seilaamaan aavalla merellä? Kestääkö selkänahkasi piiskaa ja pääsi jännitystä?

On vuosi 1692, ja Benjamin Hawk tuntee pitkästyvänsä kuoliaaksi ankaran setänsä suutarinverstaassa. Isoisän salaperäiset tarinat maailman meriltä alkavat kiehtoa Benjaminia enemmän kuin pikilangan ompelu kuluneisiin kenkiin. Portsmouthinsta purjehtii laiva jos toinenkin kohti seikkailuja, eikä Benjamin voi lopulta vastustaa kiusausta - hän karkaa kotoa äidin varoituksista piittaamatta. Voiko poika välttää isänsä kohtalon?

Benjamin oppii pian laivan karskeille tavoille, ja tuulet vievät hänet hurjaan seikkailuun Port Royalin vesille. Siellä jokainen etsii onneaan keinoja kaihtamatta. Mutta jos tahtoo rikastua, pitää katsoa ahterin sijaan kokkaa kohti!*Tämä vauhdikas lastenkirja on selvästi ottanut inspiratiota Aarresaaresta ja mikseipä vaikka Pirateseistakin. Sen verran yhtäläisyyksiä ja samankaltaisuuksia joidenkin kirjan henkilöhahmojen ja paikkojen nimissä on havaittavissa. Ja mikäs siinä? Kunnon merirosvotarinoita on hauska lueskella.

Merirosvon oppipoika vie lukijan seikkailulle salaperäisen aarteen perään, jota tavoittelee useampikin henkilö. Se on nuoren pojan kasvutarinaa, jossa ystävyydellä ja luottamuksella on omat merkityksensä. Samoin kuin merirosvojen omalla kunniakäsityksellä. Kehen voi luottaa, kun oikeastaan kehenkään ei saisi luottaa? Ja pitävätkö todella kaikki sanansa?

Aarteen metsästys on hauskaa ja vihjeet kiintoisia. Kirjassa on monia mielenkiintoisia ja jännittäviä hahmoja, joiden kaikkien motiiveista ei voi olla täysin varma. Entä miten lopulta kaikki punoutuukaan yhteen Benjaminin oman menneisyyden kanssa?

Vauhdikas ja viihdyttävä sarjan aloitus. Uskon, että uppoaa hyvin kohderyhmäänsä kun näin varttuneempikin nauttii.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti