sunnuntai 10. syyskuuta 2017

Stuart MacBride: Noitajahti

Alkuteos: Close to the Bone (2013)
Suomentaja: Virpi Kuusela
Ilmestymisaika: 2016 (ko.painos)
Sivumäärä: 528
Kustantaja: HarperCollins Nordic
ISBN: 978-91-509-0702-5
Muoto: Nid.
Sarjamerkintä: Logan McRae #8
Peukku:  ^^b
Huom: ensimmäinen suomennettu osa sarjaa
Lukuhaaste 2017: 15. Kirjassa harrastetaan tai se liittyy harrastukseen (2: 19/50)
Sopisi lukuhaasteeseen ainakin: 5, 9, 20, 23, 39 ja 47


*Joku jättää pieniä luunippuja rikoskomissario Logan McRaen kotiovelle. Mutta hänellä on isompiakin ongelmia ratkaistavana - kuten meneillään oleva huumejengien välienselvittely, kahden teinin katoaminen ja aasialaisperäisiin miehiin kohdistuvat pahoinpitelyt. Ja kaiken kukkuraksi Loganilla on uusi, erittäin kunnianhimoinen pomonsa niskassaan.


Kun sitten löydetään kuristettu ja puukotettu ruumis, murhan ja filmauksen alla olevan bestseller-romaanin juonen välillä olevat yhtäläisyydet vaikuttavat olevan enemmän kuin vain pelkkää sattumaa. Kenties pienet luuniputkin ovat tärkeämpiä kuin miltä näyttävät…*


Hemmetin hemmetti, että oli koukuttava kirja. Henkilöhahmot nappaavat mukaansa. He ovat persoonallisia, eläviä ja todentuntuisia. Eivät mitään kiiltokuvapoikia ja -tyttöjä. Heissä on särmää ja munaa. He ovat ihmisiä ongelmineen ja keskinäisine kiistoineen, jotka väkisinkin työntyvät työpaikalle stressaavan ilmapiirin höysteeksi. Heistä oppii pitämään. Heidän seurassaan viihtyy. Eikä edes kamalammin haitannut, vaikka kyseessä olikin sarjan 8-osa. Sillä vaikka aikaisemmat tapahtumat eivät ole selvillä, niin juonessa ja henkilösuhteissa pysyy kohtalaisen hyvin perillä. Paria pikkuista seikkaa lukuunottamatta.... Mutta… Oikeastaan, googlailtuani, sain selville, että MacBride on tarkoituksella pyrkinyt kirjoittamaan tämän sarjan kirjat niin, ettei kaikkia asioita selvitettäisi lukijoille kirjoissa. Jo ensimmäinen osa on kirjoitettu kuin sarjan keskeltä. Jännittävää.


Tämän kirjan juoni on selvästi saanut innoitusta Hollywoodin elokuvataiteesta ja fanfictionista, mutta myös noituudesta ja noitien metsästäjistä. Vihjeitä seuraillaan sinne ja tänne ja ylityöt paukkuvat roimasti. Vihjeiden yhdistely on hauskaa, mutta työlästä. Onneksi kieli ja kerronta ovat erittäin sujuvaa ja luettavaa ja kirjan parissa todella viihtyy. Itse ainakin suorastaan ahmin tämän kirjan saatuani sen lukemisen vauhtiin.

Vauhdikkaan poliisityön ystäville, joita eivät pienet tai suuremmat kamaluudet häiritse. Lukijoille, jotka eivät aina kaipaa kiiltokuvapoikia ja -tyttöjä.

2 kommenttia:

 1. Jauh, tämä voisi olla hyvinkin kirja omaan mieleeni!
  Täytyypäs pitää silmänsä auki kirjastolla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen! Huomasin myös, että ilmeisesti tätä sarjaa on suomennettu nyt myös toinen kirja. En ole vielä ehtinyt sitä itse nappaamaan.

   Poista