maanantai 13. marraskuuta 2017

Jules Verne: Kapteeni Grantia etsimässä

Alkuteos: Les Enfants du capitaine Grant (1867-1868)
Suomentaja: Eino Voionmaa
Ilmestymisaika: 2012 (ko.painos)
Sivumäärä: 174
Kustantaja: Elisa Kirja
ISBN: 978-952-282-081-5
Muoto: e-kirja (EPUB)
Peukku: q^^
Huom: Tarina jaettu kolmeen e-kirjaan; tarina alkaa teoksessa Kapteeni Grantin lapset ja jatkuu teoksessa Kapteeni Grantin löytyminen. Saatavana ilmaiseksi Elisa Kirjasta.
Sopisi lukuhaasteeseen ainakin: 5, 15, 17, 21, 23, 34, 35, 47 ja 48

*Jatkoa kirjalle Kapteeni Grantin lapset. Patagonian rannikon osoittauduttua vesiperäksi, Duncan-laivan ja sen urhean miehistön matka jatkuu kohti Australiaa. Heidän oppaakseen pestautuu MS Britannian entinen pursimies Tom Ayrton, mutta tällä ei taida olla puhtaita jauhoja pussissaan.*Kapteeni Grantin etsiminen jatkuu jälleen ja samat ongelmat ja samat hienoudet ovat esillä kirjassa. Naisia kohdellaan edelleenkin selvästi heikompina osapuolina, mikä korostuu tässä osassa sillä he pääsevät nyt mukaan seikkailuun. Tämä selvästi lisää vaaraa ja huolta ja hieman kummaksutti minua. Kunnes pääsin osan loppuun… Luvassa siis suuri ja “jännittävä” juonenkäänne!

Nyt seikkaillaan Australiassa, jonka historiasta ja maantiedosta saamme oppia melkoisen määrän. Joskin tällä kertaa kirjailija itsekin vinoilee jo eri maiden käyttämille opeille. Kirjassa on alkuasukaspojalle opetettu esimerkiksi maantiedettä aivan väärin… Onneksi tähän suhtaudutaan hupaillen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti