tiistai 21. marraskuuta 2017

Sue Grafton: N niin kuin nuuskija

Alkuteos: N is for Noose (1998)
Suomentaja: Sirkka-Liisa Sjöblom
Ilmestymisaika: 1998 (ko.painos)
Sivumäärä: 276
Kustantaja: Book Studio
ISBN: 951-611-938-7
Muoto: Sid.
Sarjamerkintä: Kinsey Millhone, Aakkosmurhat #14
Peukku: q^^
Sopisi lukuhaasteeseen ainakin: 18, 23, 24, 34, 37, 39 ja 47

*Tom Newquist on ollut Nota Laken poliisin palveluksessa miltei koko ikänsä. Kun hän 65-vuotiaana kuoli, kaikki pikkukaupungin asukkaat olivat vilpittömän suruissaan mutteivät ihmeissään: Tom eli kuin sydäntautiliiton kauhuesimerkki. Hän teki liikaa töitä, poltti liian paljon, söi liikaa roskaruokaa eikä harrastanut liikuntaa lainkaan.

Leski ei epäillyt hetkeäkään etteikö Tomin kuolema ollut luonnollinen. Yhteen kysymykseen hän kuitenkin halusi vastauksen. Mikä oli painanut Tomin mieltä kuukausikaupalla ennen kuolemaa?

Siinä kysymys jota Kinsey Millhone yrittää ratkaista. Mitä enemmän hän saa selville Tomin elämästä, sitä vihamielisemmin kaupunkilaiset alkavat häneen suhtautua, mukaanlukien myös hänen oma toimeksiantajansa. Lopulta Kinseyn oma henkikultakin on uhattuna.

Sue Graftonin 14. Aakkosdekkari kalifornialaisesta naisyksityisetsivästä. Ja meno sen kuin paranee.*Mielenkiintoinen juoni, paljon erilaisia hahmoja ja pienen yhteisön mukanaan tuomat jännitteet. Niistä rakentuu luettava ja jännittävä soppa, jonka selvittäminen pistää Kinseyn aivonystyrät koetukselle. Kaikki kun ei todellakaan ole niin yksinkertaista ja selvää kuin miltä se on aluksi vaikuttanut. Yllätyksiä ja salaisuuksia alkaa paljastumaan ja menneetkin vaikuttavat…

Sarjan edetessä huomaa myös kirjailijan tyylin hivenen muuttuneen. Nyt Kinsey puhelee ja kertoilee rohkeammin ja suoremmin omista asioistaan lukijalle. Hänen persoonansa alkaa saamaan enemmän ja enemmän tilaa. Mikä on tietenkin hyvä juttu sarjaa lukeneiden kannalta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti