perjantai 10. marraskuuta 2017

Jules Verne: Kapteeni Grantin lapset

Alkuteos: Les Enfants du capitaine Grant (1867-1868)
Suomentaja: Eino Voionmaa
Ilmestymisaika: 2012 (ko.painos)
Sivumäärä: 168
Kustantaja: Elisa Kirja
ISBN: 978-952-282-082-2
Muoto: E-kirja (EPUB)
Peukku: q^^
Huom: Tarina jaettu kolmeen e-kirjaan; tarina jatkuu teoksissa Kapteeni Grantia etsimässä ja Kapteeni Grantin löytyminen. Saatavana ilmaiseksi Elisa Kirjasta.
Sopisi lukuhaasteeseen ainakin: 5, 15, 17, 21, 23, 34, 35, 47 ja 48






*Hain vatsasta löytyy shampanjapullo ja shampanjapullosta kapteeni Grantin kirjoittama hätäviesti MS Britannian haaksirikosta. Kun meriministeriöltä ei saada apua pelastustoimiin, Grantin jälkikasvu seilaa monenkirjavan miehistön kanssa pelastamaan isäänsä. Edessä on unohtumaton merimatka Argentiinaan. Seikkailu jatkuu kirjassa Kapteeni Grantia etsimässä.*



Verne kirjoittaa vauhdikkaasti ja luettavasti. Vaikka suomennos on vanha, on se silti miellyttävää ja helppoa luettavaa. Lähinnä itseäni hieman häiritsee vanhahtava tyyli, jossa katsotaan pieninkin ponnistelu lapsilta tai naisilta suorastaan sankarilliseksi. Siitäkin huolimatta tämä seikkailun ensimmäinen osa on hupaisaa luettavaa; hieno matkakertomus halki Etelä-Amerikan pampan. Siinä on jännitystä, tunnetta ja yllättäviä ratkaisuja. Mukavaa viihdettä siis, jossa samalla saa hienoa tietoa historiasta, joskin ottaen huomioon kirjan kirjoitusajan, voivat jotkut asiat olla nykyisin toisin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti