tiistai 28. marraskuuta 2017

Stephen King: Doctor Sleep

Alkuteos: Doctor Sleep (2013)
Ilmestymisaika: 2014 (ko.painos)
Sivumäärä: 499
Kustantaja: Hodder
ISBN: 978-1-444-78324-7
Muoto: Nid.
Sarjamerkintä: Jatko-osa Hohdolle
Peukku: ^^b
Lukuhaaste 2017: 41. Kirjan kannessa on eläin (2: 50/50)
Sopisi lukuhaasteeseen ainakin: 6, 9, 16, 20, 21, 26, 31, 37, 39 ja 47

*Following a childhood haunted by terrifying events at the Overlook hotel, Danny Torrance has been drifting for decades.

Finally, he settles into a job at a nursing home where he draws on his remnant ‘shining’ power to help people pass on.

Then he meets Abra Stone, a young girl with the brightest ‘shining’ ever seen. But her gift is attracting a tribe of paranormals. They may look harmless, old and devoted to their Recreational Vehicles, but The True Knot live off the ‘steam’ that children like Abra produce.

Now Dan must confront his old demons as he battles for Abra’s soul and survival…*Aivan loistavaa Kingiä. Kirjan tunnelma on tiivis ja jännittävä. Vaikka tapahtumat ja tarina elävät ja kestävät vuosia, lukija ei todellakaan pitkästy. On mielenkiintoista seurata miten Dannystä on tullut Dan ja miten hänen elämänsä on kulkenut ja heitellyt häntä. Ja samalla saada aavistuksia uhasta, joka vähitellen kasvaa ja kasvaa. Samalla on kuitenkin toivoa, joka myös varttuu vanhemmaksi.

Kirja on täynnä kiintoisia henkilöhahmoja, niin pahoja kuin hyviä. Heihin kaikkiin tavallaan ehtii kiintyä, sillä heidän vaiheitaan seurataan yli kymmenen vuoden ajan. Toki osa saa enemmän sivuja kuin osa, mutta niinhän se vain menee. Tapahtumien hidas tempo kuitenkin saa lukijan elämään heidän mukanaan ja tekee heidät tutuiksi. Kohtalot alkavat kiinnostamaan.

Pidin siitä, miten King on jatkanut Hohdon tunnelmissa vaikka tekstistä näkeekin kirjoitettujen vuosien eron. Tämä teksti soljuu sulavasti eteenpäin, ei töki. Teksti käsittelee vakavia aiheita, kuten alkoholismia ja kuolemaa. Se menee iholle, koskettaa. Samalla se kuitenkin onnistuu viihdyttämään ja olemaan paikoitellen jopa kepeä. King leikittelee lukijalla, mikä on vain hyvä asia.

Oli hienoa päästä seuraamaan maailmaa Overlook-hotellin jälkeen. Kuulla, mitä tapahtui jälkeenpäin. Onneksi jotkut haamut eivät jätä meitä rauhaan. Onneksi osa niistä on hyväntahtoisia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti