sunnuntai 3. elokuuta 2014

Ken Follett: Winter of the World

Alkuteos: 2012 (ilm.)
Ilmestymisaika: 2013 (ko.painos)
Sivumäärä: 915
Kustantaja: Pan Books
ISBN: 978-1-4472-3113-4
Muoto: Pokkari
Sarjamerkintä: The Century -trilogian 2. osa

*Five linked families live out their destinies as the world is shaken by tyranny and war in the mid-twentieth century.

Berlin in 1933 is in upheaval. Eleven-year-old Carla von Ulrich struggles to understand the tensions disrupting her family as Hitler strengthens his grip on Germany. Many are resolved to oppose Hitler's brutal regime - but are they willing to ho so far as to betray their country? Such people are closely watched by Volodya, a Russian with a bright future in Red Army Intelligence.

At Cambridge, Lloyd Williams is irresistibly drawn to dazzling American socialite Daisy Peshkov, who represents everything his left-wing family despise. But Daisy is more interested in aristocratic Boy Fitzherbert - amateur pilot, party lover and leading light of the British Union of Fascists.

In this spellbinding epic, the international clash of military power and personal beliefs will sweep over the world, from Cable Street in London's East End to Pearl Harbor in Hawaii, from Spain to Stalingrad, from Dresden to Hiroshima.*Follettin kirja on vaikuttava ja todella mukaansa tempaava teos. Historiaan on paneuduttu - mukana on todellista historiaa ja realistisuuden tuntua. Lukija huomaa helposti olevansa mukana tapahtumissa, elävänsä niissä. Kuvitteellisetkin tapahtumat ovat sellaisia, että ne todella ovat voineet tapahtua. Todellisten hahmojen sanomat joko tosia tai sellaista, mitä he olisivat voineet sanoa. Joskus miltei toivoo, että lukisi pelkkää fiktiota, sillä osa tapahtumista on todella julmia.

Sarjan toisessa osassa seurataan pääasiassa ensimmäisen osan päähenkilöiden lapsia ja heidän tekemisiään. Vanhemmat, vaikka vaikuttavatkin enemmän tai vähemmän tapahtumiin, ovat selvästikin muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta enemmän taka-alalla. Uudelle sukupolvelle annetaan tilaa vaikka aluksi saattaakin vaikuttaa siltä, etteivät omenat olisi pudonneet kovin kauaksi puusta. Kirjan edetessä lukija huomaa kuitenkin, etteivät lapset sittenkään ole täysin toisintoja vanhemmistaan vaan heillä on selvästikin omat luonteensa, tavoitteensa ja unelmansa.

Kirja ottaa omakseen, joten yli 900 sivuinen opus ei todellakaan tuntunut liian paksulta, muuta kuin ranteille. Tämä kirja kannattaakin lukea niin, että sen saa pidettyä sylissä, on se sen verran painava. Nyt en sitten voikaan muuta tehdä kuin odottaa sarjan viimeistä osaa Edge of Eternityä, jonka on tarkoitus ilmestyä syksyllä 2014. Saa nähdä miten nopeasti se ilmestyy Suomeen luettavaksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti