maanantai 25. elokuuta 2014

Paulo Coelho: The Pilgrimage

Alkuteos: O diario de um Mago (1987)
Ilmestymisaika: 2005 (ko.painos)
Sivumäärä: 276
Kustantaja: HarperCollins
ISBN: 978-0-00-721470-9
Muoto: Pokkari

*On a legendary road across Spain, travelled by pilgrims of San Tiago, we find Paulo Coelho on a contemporary quest for ancient wisdom. This journey becomes a truly initiatory experience, and Paulo is transformed forever as he learns to understand the nature of truth through the simplicity of life.

The Pilgrimage has a very important place in the work of Paulo Coelho, not just because it is the first of his major books, after which came The Alchemist, but because of the complete way in which it expresses the humanity of Paulo’s philosophy and the depth of his search.

Paulo Coelho was born in Brazil and has become one of the most widely read authors in the world today. Renowned for his best-loved work The Alchemist, he has sold over 56 million books worldwide and has been translated into 59 languages. The recipient of numerous prestigious international awards, Paulo Coelho is a storyteller with the power to inspire nations and to change people’s lives.*



Matkakertomuksena Coelhon pyhiinvaellus on todella kaunis. Kirjasta välittyy hänelle tyypillinen harmonia ja magia. Se on herkkä kuvaus ihmisen matkasta ja eräästä kokemuksesta oppia itsestään jotain. Tunnelmat ja ajatukset välittyvät hyvin ja kiinnostus säilyy yllä. Coelhon matkallaan oppimat harjoitukset ovat sellaisia, että niitä voisi aivan hyvin kuvitella soveltavansa osana omaakin elämää vaikkei niiden kaikkein syvimpään ytimeen pääsisikään. Elämänohjeina ne ovat oikein hyviä. Monilla on varmastikin oppimista tästä.

Koska kirja on omaelämänkerrallinen, ei se hengi aivan sitä samaa ilmapiiriä kuin monet muut Coelhon teokset. Tässä on ripaus sellaista vakavuutta, jota ei ole toisissa. Se on kuitenkin ymmärrettävää kun otetaan huomioon miten merkittävässä asemassa tämä pyhiinvaellus on Coelholle itselleen ollut. Siihen tuleekin suhtautua vähäsen vakavammin. Ja vaikka sanonkin, että tämä on vakavampaa Coelhoa, ei se siltikään ole missään tapauksessa saarnaavaa, vaan rentous ja helppotajuisuus ovat kokoajan läsnä. Coelhon ystäville ehdottomasti tutustumisen arvoinen. Ja muillekin, jotka kaipaavat hyviä elämänohjeita koskien vaikkapa sitä, miten voi oppia erottamaan oikean ratkaisun väärästä…

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti