maanantai 23. maaliskuuta 2015

Saraleena Aarnitaival: Kirjailijan murha

Alkuteos: 2009 (ilm.)
Ilmestymisaika: 2009 (ko.painos)
Sivumäärä: 64
Kustantaja: Opike
ISBN: 978-951-580-481-5
Muoto: Sid.
Peukku: q^^

*Kustavin lämpimässä kesässä tapahtuu kylmäverinen murha. Kirjastonjohtaja ja tunnettu kirjailija Kari Puro löytyy kuolleena työpaikaltaan.

Murhaaja on jättänyt jälkeensä omituisen viestin, katkelman Puron menestysromaanista.

Kirjastonhoitaja Anna Maljakova alkaa selvittää tapausta ja joutuu itsekin hengenvaaraan.*Käsittääkseni tämä teos on kirjoitettu suoraan selkokirjaksi. Ainakaan mitään viitteitä muunnoksesta en löytänyt. Valittu luettavaksi muistisairaiden kirjavinkkausta varten.

Dekkariksi Kirjailijan murha on aika lyhyt. Tapahtumat menevät suoralinjaisesti eteenpäin. Turhia poikkeamia sivupoluille ei ole. Kaikella mitä tapahtuu, on selkeä merkitys. Hirvittävää pähkinää pohdinnalle kirja ei tarjoa. Eikä se kyllä oikein selittele kaikkia tapahtumiakaan. Esimerkiksi miksi murhaaja ylipäätään jätti viestin murhapaikalle?

Hahmot ovat selkeitä ja yksitasoisia. He toimivat odotetusti, eivätkä oikein pääse yllättämään. Paikkoja ei kuvailla paljoa, mutta kuitenkin riittävästi. Niukkuudesta huolimatta on kirjassa tunnelmaa ja sen lukee mielellään. Vaikka sitten olisikin itseni kaltainen "paksujen" dekkareiden ystävä. Ehkä itseä houkutteli myös tuo tapausta tutkiva kirjastovirkailija.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti