torstai 29. lokakuuta 2015

Juan Gómez-Jurado: Kuolinkellot


Alkuteos: Espía de Dios (2005)
Suomentaja: Taina Aarne
Ilmestymisaika: 2008 (ko.painos)
Sivumäärä: 333
Kustantaja: Otava
ISBN: 978-951-1-21890-6
Muoto: Sid.
Sarjamerkintä: Anthony Fowler ja Andrea Otero #1
Peukku: ^^b


*Jos pidit Dan Brownista, rakastut Juan Gómez-Juradoon! Best seller -listoille ympäri maailmaa noussut Kuolinkellot vie Sinut takaisin paavinvaalien kulissien taakse hurmaavaan Roomaan!


Viktor Karoski, hämäriin rikoksiin syyllistynyt pappi, karkaa vartioidusta yksityisestä hoitolaitoksesta ja ottaa Jumalan valtuudet omiin käsiinsä.


Paavi Johannes Paavali II on kuollut. Tuhannet surevat ihmiset tungeksivat Rooman kaduilla, kun Santa Marian kirkosta löydetään murhattu kardinaali. Pian huomataan, että jokainen Vatikaaniin Paavin konklaaviin saapuneista 116:sta kardinaalista on hengenvaarassa. Vatikaanin poliisilaitos asettaa kardinaalit erikoissuojeluun, mutta tappaja uhoaa löytävänsä tiensä sinnekin.


Nuori profiloija Paola Dicanti saa selvittääkseen uransa suurimman mysteerin. Sarjamurhaajan nimi on tiedossa, mutta ongelmana onkin, missä Karoski lymyilee. Dicantin avuksi lähetetään yhdysvaltalainen pappi, Anthony Fowler. Käy ilmi, että Fowlerin menneisyyteen kuuluvat suuret rahavirrat ja salaiset tehtävät CIA:ssa. Hän kuitenkin tietää Karoskista enemmän kuin kukaan muu.


Juan Gómez-Jurado loikkasi ensimmäisellä romaanillaan best seller -listojen kärkieliittiin. Kuolinkellot-teoksen on sanottu yhdistävän Dan Brownin Da Vinci -koodia sekä Thomas Harrisin Uhrilampaita mielikuvituksellisen ärhäkkäästi.*

Pidän Brownin kirjoista. Ja pidin tästäkin.


Tyyliltään kirja on vauhdikas ja menevä. Teksti nappaa mukaansa ja pitää otteessaan. Vaikka syyllinen tiedetään oikeastaan alusta asti, ei se haittaa. On jännittävää koittaa pysyä hänen perässään ja koettaa saada selville hänen motiiviaan.


Kirjassa on mielenkiintoisia faktoja, joten näkee että kirjailija on perehtynyt materiaaliinsa hyvin. Se lisäsi ainakin omaa kiinnostustani kirjaa kohtaan. Mukava lisä on sekin, että tapahtumien joukkoon on livauteltu Karoskin ja häntä hoitaneen psykologin keskusteluja aikaisemmilta vuosilta. Niihinkin on piilotettu mitä mainioimpia vihjeitä.


Henkilöhahmot ovat kiintoisia. Heillä on omaa keskinäistä taustaansa ja sitä tulee sotkemaan muutama ulkopuolinen tapaus. Jännitteet hahmojen välillä ovat enemmän kuin maukkaita. Niitä lukija pääsee kuorimaan vähän kerrallaan ja osa paljastuvista asioista yllättää aidosti.


Koukuttava ja hyvä kirja. Vauhtia ja upea Rooma. Kunnon dekkarien ystäville taattua lukemista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti