lauantai 10. lokakuuta 2015

Max Manner: 72h

Alkuteos: 2011 (ilm.)
Ilmestymisaika: 2012 (ko.painos)
Sivumäärä: 436
Kustantaja: Minerva Kustannus
ISBN: 978-952-492566-2
Muoto: e-kirja
Sarjamerkintä: Annika Malm -trilogia #2
Peukku: ^^b
*Kapinahenkinen entinen poliisi Annika Malm odottaa Arlandan lentokentällä Turkuun lähtevää konetta. Vieressä istunut mies unohtaa puhelimensa pöydälle. Puhelin soi. Annika vastaa. Maailma pysähtyy. Ajojahti alkaa. Vain kolmeen jäätävän kylmään tammikuun vuorokauteen keskittyvä tarina etenee lähes tunti tunnilta ja huipentuu pieneen norjalaiskylään - ja todelliseen infernoon. Annika Malm -trilogian toinen osa rikkoo perinteisen dekkariviihteen totutut rajat. Se kiristää toimintaruuvin äärimmilleen ja murtautuu pohjoismaisen trillerigenren kuumimpaan ytimeen.*

Jännittävästi vähän televisio sarja 24:n mukaan kerrottu trilleri. Kolme päivää, 72 tuntia. Mitä kaikkea siinä ajassa ehtiikään tapahtua? Miten menneisyys ja nykyisyys, sekä useat eri sattumukset kietoutuvat kiinnostavasti ja erittäin sotkuisestikin toisiinsa.
Kirja tempaisee mukaansa. Se on kirjoitettu intensiivisesti ja vaikka hahmoja onkin monta, ovat he kaikki kiinnostavia. Heistä haluaa tietää enemmän. Heihin haluaa päästä paremmin kiinni. Lukija janoaa tietää, miten lopulta käykään ja kuka vetää pisimmän korren. Turhaan ei tekstiä tuhlata. Ympäristöstä ja tapahtumista kerrotaan vain olennaisin. Vilkkaat vuoropuhelut siivittävät tarinaa eteenpäin.
Loppuratkaisu on melko yllättävä ja jättää lukijalle joitain kysymyksiä. Kaikkeen ei anneta vastauksia, mikä itseäni hieman harmittaa, kuten yleensäkin. Toisaalta näin jokainen voi itse päättää ainakin muutamasta kohtalosta. Eikä itseäni juurikaan haitannut se, että kyseessä oli trilogian toinen osa. Pitänee jossain vaiheessa lukaista ensimmäinen ja viimeinenkin osa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti