torstai 1. lokakuuta 2015

Karin Slaughter: Indelible

Alkuteos: Indelible (2004)
Ilmestymisaika: 2011 (ko.painos)
Sivumäärä: 445
Kustantaja: arrow books
ISBN: 9780099553083
Muoto: Nid.
Sarjamerkintä: The Grant County #4
Peukku: ^^b
Lukuhaaste 2015: Suosikkikirjailijasi kirja, jota et ole aiemmin lukenut (47/50)


*When medical examiner Sara Linton and police chief Jeffrey Tolliver take a trip away from the small town of Heartsdale, it should be a straightforward weekend at the beach. But they decide to take a detour via Jeffrey’s hometown and things go violently wrong when Jeffrey’s best friend Robert shoots dead an intruder who breaks into his home. Jeffrey and Sara are first on the scene and Jeffrey’s keen to clear his friend’s name, but for Sara things aren’t so simple. And when Jeffrey appears to change the crime scene, Sara no longer knows who to trust.


Twelve years later, Sara and Jeffrey are caught up in a shockingly brutal attack which threatens to destroy both their lives. But they’re not random victims. They’ve been targeted. And it seems the past is catching up with both of them…*Olen järjestelmällisesti vitkutellut tämän sarjan kanssa. Oma paha tapani jättää hyviä paloja viimeiseksi. Nyt sitten totesin, että tässä olisi mainio tilaisuus saada ainakin yksi hyvä kirja pois luettavien jonosta. Enkä todellakaan joutunut pettymään!


Slaughter punoo taidokkaasti kaksi aikaa ja paikkaa yhtenäiseksi tarinaksi. Aloitamme nykyajasta, jossa sankarit pääsevät tai pikemminkin joutuvat todella pulmalliseen ja vaaralliseen tilanteeseen, joka vielä kaiken päätteeksi vaarantaa useita muita. Paljon viattomia on vaarassa ja Slaughterille tyypilliseen tapaan kaikki ei todellakaan mene puhtaasti ja siististi…


Näiden tapahtumien rinnalle Slaughter avaa ikkunan menneisyyteen, tapahtumiin, jotka ennen pitkää johtivat näihin nykyisiin tapahtumiin. Aluksi syy-seuraus-suhde on lukijalle todella, todella epäselvä ja hämmentävä, mutta lukiessa eteenpäin se vähitellen alkaa selviämään - kaikkien muiden oheisjuonien joukosta - ja lopulta se iskee vasten kasvoja järkyttävällä voimalla. Joskus nimittäin pienimmillä asioilla on suurempi vaikutus…


Jälleen kerran Slaughterin tyyli imaisee lukijan mukaansa ja pitää otteessaan. Hän tarjoilee tunteikkaan värikaaren, jossa palloillaan Saran ja Jeffreyn suhteessa - tällä kertaa tosiaan kahdessa eri ajassa. Mikä parasta, mukana on muitakin tuttuja henkilöitä niin aikaisemmista kirjoista, kuin myöhäisemmistäkin. Lena Adams ja Amanda Wagner, näin pari mainitakseni. Kumpikin heistä saa jälleen kerran lisäväriä omaan hahmoonsa. Minun on kuitenkin jälleen todettava, että en ymmärrä sitä hypetystä, jonka Jeffrey saa osakseen. Hänen hahmonsa on yhä edelleenkin minun silmiini melko tavanomainen ja tylsä, hieman ennalta-arvattava. Voisiko se johtua siitä, että tutustuin Will Trentiin ensin?

Kirja on jälleen melko raaka ja rehellinen, joten heikkohermoisimmille sitä ei voi suositella. Mutta muille kovien jännärien ystäville se on mitä erinomaisinta luettavaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti