torstai 19. heinäkuuta 2018

Stephen King: Kolme korttia pakasta

Alkuteos: The Drawing of the Three. The Dark Tower II (1987)
Suomentaja: Kari Salminen
Ilmestymisaika: 1993 (ko.painos)
Sivumäärä: 500
Kustantaja: book studio
ISBN: 951-611-545-4
Muoto: Nid.
Sarjamerkintä: Musta torni #2
Peukku: ^^b
Sopisi lukuhaasteeseen ainakin: 1, 7, 14, 33 ja 34
Hyllynlämmittäjä: 27
Lukulistalta: 31


*Musta torni vie sinut pitkälle, salaperäiselle matkalle: kyseessä on Kingin kauan suunnitteleman sarjan toinen osa, jonka voi myös lukea itsenäisenä teoksena.*
Sarjan toisessa osassa Roland avaa kolme ovea, jotka vievät hänet New Yorkiin kolmena eri aikana. Vuodesta 1987 hän löytää heroiinikoukussa olevan Eddie Deanin. Vuodesta 1964 mukaan lähtee nainen, joka onkin kaksi naista: Odetta Susannah Holmes ja Detta Walker. Vuodesta 1977 Roland löytää psykopaattisen Jack Mortin. Saamansa ennustuksen mukaan Roland kohtaa Vangin, Varjojen Leidin ja Kuoleman. Ovatko nämä kolme he?

Kolme korttia pakasta on vauhdikkaampi ja selkeämpi kokonaisuus kuin sarjan aloittanut Revolverimies. Yksitellen Roland kohtaa uudet tuttavuutensa astumalla oven läpi heidän maailmaansa, heihin. Kukin näistä kolmesta suhtautuu luonnollisestikin “vierailijaan” omalla tavallaan ja astuttuaan ovesta, ottavat he oman paikkansa myös Rolandin maailmassa ja tarinassa. Se, millainen osa kullakin on, on tietenkin jälleen täysin yksilöllistä.

Kirja ja tarina etenevät ja saavat odottamaan jatkoa. Mitä tapahtuu seuraavaksi kun ranta hummeri-olentoineen on viimein jäänyt taakse?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti