keskiviikko 25. syyskuuta 2019

Fabien Vehlmann & Kerascoët: Satania

Alkuteos: Satanie (2016)
Kääntäjä: Joe Johnson
Kuvittaja: Kerascoët
Teksti: Fabien Vehlmann
Ilmestymisaika: 2017 (ko.painos)
Sivumäärä: 126
Kustantaja: NBM
ISBN: 9781681121437
Muoto: Sid.
Peukku: q^^
Sopisi lukuhaasteeseen ainakin: 1, 2, 15, 16, 18, 20 ja 36


*Charlotte - aka Charlie - a pretty redhead, sets up an expedition to find her brother. The young scientist, who disappeared underground several months ago, claimed - to everyone’s astonishment - to be able to prove the existence of Hell by using Darwin’s theory of evolution! The little group, led by Charlie, plunge underground in his pursuit. The deeper they progress into the entrails of our planet, the more they enter another world that hides other forms of life heretofore never experienced. The discovery changes them gradually in a way they cannot perceive…*



Alas ja aina vain alemmas vie Charlien ja tämän pienen joukon tie tässä mielikuvitusta ja sen rajoja hipovassa sarjakuvassa. Onko Helvetti olemassa? Jos on, niin millainen se oikein on ja millaisia olentoja siellä elää? Voiko siellä olla älyllistä elämää? Siinä on muutama kysymys lukijalle pohdittavaksi.


Mielikuvituksekas tarina, josta ei yllätyksiä ja erikoisia käänteitä puutu. Vehlmann on laittanut tarinassa kerrontansa ylikierroksille ja osa siitä menee jo varsin korkealentoiseksi. Jopa pelottavaksi. Eikä Kerascoët ainakaan helpota. Hänen kätensä on herättänyt tarinan ja sen henkilöt eloon. Alinen maailma on kaunis, kiehtova ja pelottava. Matkalaisten muutokset välittyvät kuvituksesta ja värit lumoavat. Sarjakuva on kaunista katseltavaa.


Kiinnostava sarjakuva, joka pistää ajattelemaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti