sunnuntai 22. syyskuuta 2019

Stuart MacBride: Blind Eye

Alkuteos: Blind Eye (2009)
Ilmestymisaika: 2017 (ko.painos)
Sivumäärä: 540
Kustantaja: HarperCollinsPublishers
ISBN: 9780007322640
Muoto: e-kirja (Kindle)
Sarjamerkintä: Logan McRae #5
Peukku: ^^b
Sopisi lukuhaasteeseen ainakin: 2, 15, 18, 29 ja 35
Hyllynlämmittäjä: 38
Lukulistalta: 49


*”You can’t be an eyewitness if I cut out your eyes…”


Someone’s preying on Aberdeen’s growing Polish population. The pattern is always the same: men abandoned on building sites, barely alive, their eyes gouged out and the sockets burned.


With the victims too scared to talk, and the only witness a paedophile who’s on the run, Grampian Police is getting nowhere fast. The attacks are brutal, they keep on happening, and soon DS Logan McRae will have to decide how far he’s prepared to bend the rules to get a result.


The Granite City is on the brink of gang warfare; the investigating team are dogged by allegations of corruption; and Logan’s about to come to the attention of Aberdeen’s most notorious crime lord…*Oh Logan, millaiseen pulaan itsesi onnistutkaan tässä kirjassa saattamaan! Loganilla on monia ongelmia. Arvoasteikossa ylemmät juoksuttavat ja pistävät ikäviin hommiin. Työpaikalla on kilpailua ylennyksestä. Naisrintamalla sattuu ja tapahtuu. Ja sitten tietysti vielä ovelat rikolliset, jotka huijaavat minkä kerkeävät. Kaikki eivät ole aivan niin rehellisiä kuin mitä antavat ymmärtää. Mutta kehen luottaa ja minkä verran?


Aivan loistavasti punottu juoni, joka pitää näpeissään alusta loppuun. Sopivasti kyykytystä ja juoksutusta. Ihanasti epäilyjä ja vääriä johtopäätöksiä. Kutkuttavia valintoja, jotka eivät aina mene toivotusti. Sekä sopivasti korruptiota… Tällä kertaa Logan pääsee myös reissaamaan. Jutun selvittely vie hänet nimittäin Puolaan. Missä asiat hoidetaankin sitten melkoisen räjähtävästi. Traumoilta ei voi välttyä.


Toimintaa, vauhtia ja todella vaarallisia tilanteita. Sarjan viides osa ei sovellu herkimmille lukijoille. Muille suosittelen edelleen lämpimästi tätä jännärisarjaa, joka ihastuttaa skotlantilaisella raikkaudellaan ja värikkäillä henkilöhahmoillaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti