tiistai 3. syyskuuta 2019

Olivier Gay: Asterix ja taikajuoman salaisuus

Alkuteos: Le secret de la potion magique (2018)
Kääntäjä: Mirka Ulanto
Kuvittaja: Fabrice Tarrin
Teksti: Olivier Gay
Ilmestymisaika: 2019 (ko.painos)
Sivumäärä: 48
Kustantaja: Egmont Kustannus
ISBN: 978-952-334-166-1
Muoto: Nid.
Sarjamerkintä: Asterix
Peukku: q^^
Huom: teksti muokattu Louis Clichyn ja Alexandre Astierin elokuvan mukaan
Sopisi lukuhaasteeseen ainakin: 1, 2, 16, 18, 35 ja 47


*Voi ei! Akvavitix loukkaa itsensä pahasti ja päättää, että on aika taata pienen gallialaisen kylän turvallisuus sen varalta, että hänelle sattuu jotakin. Kylä ei voi selvitä ilman tietäjäänsä! Akvavitix lähtee yhdessä Asterixin ja Obelixin kanssa matkalle etsimään nuorta, lahjakasta tietäjälupausta, jolle voisi välittää taikajuoman salaisuuden. Akvavitix ei kuitenkaan tiedä, että katala Pyritix, hänen kilpailijansa jo tietäjäopintojen ajoilta, juonittelee saadakseen taikajuoman reseptin itselleen. Kautta Teutateksen, jos Pyritix onnistuu siinä, koko kylä on mennyttä!*



Tämä Asterix muistuttaa enemmän muodoltaan kuvakirjaa kuin sarjakuvaa. Kuvitus on toisinaan lähes koko aukeaman täyttävää ja tekstit sijoittuvat sivun ylälaitaan varsin kerronnallisina. Elokuvasovituksesta johtuvaa tyyliä. Luulisin.


Kuvitus on hyvä. Hahmot ovat tunnistettavissa ja tyyli ei riko totuttua. Isot kuvat ovat jopa viihdyttäviä. Sen sijaan tarina itsessään on jokseenkin kumma… Syynä lienee juurikin se, että tarina on aluksi suunniteltu elokuvaksi. Se on dynaaminen, yllättävä ja pitää sisällään joitakin kummallisuuksia, jotka elokuvassa varmasti toimivat paremmin. Kyllä tämän seikkailun parissa viihtyy, mutta itse jäin kaipaamaan perinteisempää sarjakuvamaistajuonta ja tarinankerrontaa. Ehkä katseltuna tämä näyttäisi aivan toisenlaiselta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti