perjantai 13. syyskuuta 2019

Shannon Hale: The Book of a thousand days

Alkuteos: The Book of a Thousand Days (2008)
Ilmestymisaika: 2009 (ko.painos)
Sivumäärä: 305
Kustantaja: Bloomsbury
ISBN: 978-0-7475-9781-0
Muoto: Nid.
Peukku: q^^
Sopisi lukuhaasteeseen ainakin: 2, 6 ja 16

*This is no ordinary fairytale. The hero isn’t charming, the heroine is a brat. And you certainly won’t guess the ending.

When a beautiful Lady refuses to marry the Lord her father has chosen, her father is furious. So furious he locks her in a tower with her maid.

But the maid realises there is something deeply sinister behind her Lady’s fear of the Lord, something which means the could be in more danger beyond the walls of the tower than imprisoned within them…

A spellbinding story of love, fear, courage, and one true heroine.*Tämä kertomus on kirjoitettu päiväkirjan muotoon. Älykäs ja empaattinen palvelustyttö Dashti kirjoittaa ylös tapahtumia ja ajatuksiaan koskien hänen ja hänen emäntänsä lady Sarenin elämää ja seikkailuja.

Lady ja Dashti suljetaan torniin seitsemäksi vuodeksi koska neito kieltäytyy naimasta ilkeää lordia. Neito on kovasti peloissaan ja vaikuttaa muutenkin melko hyödyttömältä tapaukselta. Onneksi Dashti onnistuu pitämään kaksikon hengissä. Tornilla vierailevat niin tämä ilkeä lordi, kuin myös ladyn rakastettu, johon Dashti onnistuu tietysti myös ihastumaan. Mutta Dashti on uskollinen. Hän on valmis tekemään mitä tahansa ladynsä eteen. Ja paljon hän joutuukin tekemään…

Kirjan tarina iskee varmaankin nuoriin tyttöihin, jotka kaipaavat ihmeitä, pienoista jännitystä ja tykkäävät tuhkimotarinoista. Minulle tarina oli turhan heppoinen ja ennalta-arvattava. Lisäksi maailma ja sen tavat vaikuttivat toisinaan keveiltä. Aivan kuin kirjailija olisi keksinyt niitä sitä mukaa kuin mitä kirjoitti. Helppo lukukokemus ja oiva keino harjoittaa englantia jos kieli ei täysin ole hallussa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti