perjantai 24. syyskuuta 2021

Franquin: Operaatio hiljaisuus ; Quick super

 

Alkuteos: Quick super, Les pirates du silence (1987)

Kääntäjä: Antti Marttinen

Ilmestymisaika: 1990 (ko.painos)

Sivumäärä: 63

Kustantaja: Semic

ISBN: 951876171X

Muoto: Nid.

Sarjamerkintä: Pikon ja Fantasion seikkailuja #8

Peukku: q^

*Fantasio aikoo tehdä reportaasin Incognito Citystä, jossa julkkikset ja raharikkaat majailevat suojassa uteliaitten lehtimiesten kameroilta. Tutkivalla journalistillamme on tietysti ratkaisu tuohonkin ongelmaan, mutta kun Piko ja Fantasio saapuvat kaupunkiin, he huomaavat pian, ettei siellä suinkaan ole kaikki kohdallaan… Kuka on salaperäinen Juan Corto? Mikä on merkillisen kaiun takana?*







Tässä albumissa on kaksi seikkailua. Ensimmäisessä Operaatio Hiljaisuudessa sankarikaksikko matkustaa outoon kaupunkiin, jossa ei saa ottaa valokuvia. Mukana on myös Marsupilami, mutta Sieninevan kreiviin kaksikko ei yrityksistään huolimatta saa yhteyttä. Minne on kreivi mennyt? Ja kuka on kummia jutteleva “kummitus”?

Quick superissa kaksikko arvioi autoa, joka tuntuu kovasti kiinnostavan myös varkaita. Samaa tyyppiä kun on varastettu melkoisen tiuhaan tahtiin. Jopa niinkin paljon, että vakuutusyhtiön etsivät ovat kiinnostuneet tapauksesta. Miten nämä mystiset varkaudet ovat tapahtuneet? Entä miten ajoneuvon koeajot menevät?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti