maanantai 27. syyskuuta 2021

Katie Lowe: Jumalten verta suonissamme

 

Alkuteos: The Furies (2019)

Kääntäjä: Kristiina Vaara

Lukija: Heljä Heikkinen

Ilmestymisaika: 2019 (ko.painos)

Kesto: 11h 38min

Kustantaja: Gummerus

ISBN: 9789512416271

Muoto: e-äänikirja (BookBeat)

Peukku: q^^

*Vuonna 1998 kampuksen pihan keinuun jähmettyneenä löytyy valkoisiin puetun teinitytön ruumis. Selittämätöntä kuolemantapausta muistelee nykypäivän perspektiivistä Violet.

Nuori Violet tuli uutena oppilaana Elm Hollow Academyyn, tytöille tarkoitettuun sisäoppilaitokseen uinuvassa rannikkokaupungissa. Violet löytää pian uusia ystäviä ja päätyy neljänneksi tarkoin valikoiduksi jäseneksi opintopiiriin, jota pitää karismaattinen taideopettaja Annabel.

Vaikka Annabel yrittää vakuuttaa oppilaansa siitä, että muinaisten okkultististen rituaalien sijaan hän opettaa pelkkää mytologiaa, he alkavat pian uskoa, että taikuus on totta. Violet tempautuu uuteen kiehtovaan maailmaan mutta joutuu pian miettimään, kehen voi todella luottaa. Miten pitkälle nämä nuoret naiset ovat valmiita menemään?

Jumalten verta suonissamme on tiivistunnelmainen kuvaus vimmaisesta, tuhoisasta elämännälästä.*




Violet kertoo nuoruutensa tapahtumista. Hän on hyvä ja kiinnostava kertoja. Hän osaa tiputella asioita niin, että jännitys säilyy eivätkä tapahtumat paljastu liian aikaisin. Lisäksi hän on hyvin samaistuttava. Nuori, joka kaipaa ennen kaikkea rakkautta ja hyväksyntää. Ja saadakseen ne, hän on valmis kestämään todella, todella paljon. Niin hyvässä kuin pahassakin.

Kirjan tapahtumat ovat melkoista nuorten highschool-draamaa. Tosin sisäoppilaitoksessa. Tyttökoulussa. Mukana on hyväksymisen tarvetta, ystävyyttä, ripaus rakkautta sekä tietysti hyvin paljon “magiaa”.

Kiva kokonaisuus, jonka parissa viihtyy ihan hyvin. Heikkinen lukee mukavasti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti