torstai 23. syyskuuta 2021

Louise Penny: Kuolema kiitospäivänä

 

Alkuteos: Still Life (2005)

Kääntäjä: Raimo Salminen

Lukija: Kalle Chydenius

Ilmestymisaika: 2019 (ko.painos)

Kesto: 13h 53min

Kustantaja: Bazar

ISBN: 9789522797834

Muoto: e-äänikirja (BookBeat)

Sarjamerkintä: Armand Gamache #1

Peukku: ^^b

*Tervetuloa kuolettavan kauniiseen Three Pinesiin.

Louise Pennyn herkullisen dekkarisarjan ensimmäisessä osassa nerokas rikoskomisario Armand Gamache tiimeineen tutkii nuolesta surmansa saaneen opettajan kuolemaa Three Pinesin maalaiskylässä.

Viehättävä pikkukylä Three Pines Quebecin kaupungin lähellä heräilee kiitospäivän aamuun. Kun kaikkien rakastama, eläkkeellä oleva opettaja Jane Neal löydetään metsästä kuolleena, on kyläläisillä vaikeuksia uskoa tapahtunutta todeksi.

Kylän asukkaat olettavat nuolesta surmansa saaneen Janen joutuneen salametsästäjän uhriksi. Quebecin poliisilaitokselta saapuva rikoskomisario Armand Gamache tiimeineen on toista mieltä. Tarkkanäköinen ja harkitseva Gamache aistii, että jotain synkkää piileskelee kylän sievien julkisivujen takana. Jotain, joka uhkaa saattaa lisää kyläläisiä mullan alle estääkseen totuutta paljastumasta.

Kuolema kiitospäivänä on Louise Pennyn herkullisen dekkarisarjan ensimmäinen osa. Sarja sijoittuu Three Pinesin idylliseen, eriskummallisten ihmisten asuttamaan maalaiskylään.*




Tässä on oivallinen dekkarisarja Herkule Poiro’n ystäville. Gamachessa on jotain samanlaista kuin tuossa kuuluisassa virkaveljessään. Hän on herttaisen oloinen ja pohdiskeleva. Luontainen tarkkailija, joka tekee paljon johtopäätöksiä ympäristöstään ja toisista ihmisistä. Lisäksi kirjassa on rento ja rauhallinen tunnelma. Asiat saavat kehkeytyä rauhassa ilman turhia kiireitä ja hötköilyä. Mikä parasta, lopussa asioita selvennetään niin, että rakaisut tuntuvat ja kuulostavat täysin luonnollisilta ja jopa itsestäänselviltä.

Kirjan henkilöhahmot ovat mielenkiintoisia ja oletusarvoisesti ainakin osa heistä tulee paremmin tutuiksi tulevaisuudessa sarjan edetessä. Sitä mielenkiinnolla odotellen.

Lukijana Chydenius on toimiva valinta. Hän lukee hyvin ja rauhallisesti. Hänen äänensä on mukavan kuuloinen ja sopii tarinaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti