lauantai 9. kesäkuuta 2018

Douglas Adams: Maailmanlopun ravintola

Alkuteos: The Restaurant at the End of the Universe (1980)
Suomentaja: Jukka Saarikivi
Ilmestymisaika: 2009 (ko.painos)
Sivumäärä: 166 (koko nide 798)
Kustantaja: WSOY
ISBN: 978-951-0-21844-0
Muoto: Sid.
Sarjamerkintä: Linnunrata #2
Peukku: q^^
Huom: samoissa kansissa koko Linnunrata : viisiosainen trilogia
Lukuhaaste 2018: 14. Kirjan tapahtumat sijoittuvat kahteen tai useampaan maahan (41/50)
Sopisi lukuhaasteeseen ainakin: 1, 4, 7, 16, 22 ja 28
Hyllynlämmittäjä: 19

*Viisiosainen scifi-parodia viimein yksissä kansissa!

Douglas Adams ei tiennyt mitä teki, kun hän 27-vuotiaana julkaisi hulppean esikoisromaaninsa Linnunradan käsikirja liftareille. Hurjaa verbaaliakrobatiaa pursuavasta kirjasta tuli yhdessä rysähdyksessä valtava bestseller, joka poiki kuunnelma, televisiosarjan, kaksi lp-levyä ja neljä jatko-osaa.

Nyt Adamsin kirjasarja, maailman ainoa viisiosainen trilogia, on viimein julkaistu yhteisniteenä. Kirjoissa Arthur Dent, Ford Prefect ja kumppanit koluavat maailmankaikkeuden kaukaisinta kolkkaa myöten ja saavat siinä sivussa selville elämän tarkoituksen ja Jumalan viimeisen viestin luomakunnalle.

Linnunrata sisältää teokset Linnunradan käsikirja liftareille, Maailmanlopun ravintola, Elämä, maailmankaikkeus - ja kaikki, Terve, ja kiitos kaloista sekä Enimmäkseen harmiton. Ne luettuasi suhtaudut tieteiskirjallisuuteen varmasti uudella tavalla: suu virneessä.*Maailmanlopun ravintola jatkaa suoraan siitä, mihin ensimmäinen kirja päättyi ja meno on aivan yhtä sekavaa ja täynnä omalaatuista huumoria. Tällä kertaa vogonit onnistuvat aiheuttamaan lisää harmia, mutta onneksi isoisä on valmis auttamaan. Pääosassa on oikeastaan entinen linnunradan presidentti Zabdok, sillä hänen on selviteltävä sitä, mitä hän on itseltään piilottanut. Eli matka kohti muutamaa mystistä tapaamista on alkanut. Ja kaiken tämän välissä ehditään toki käydä nauttimassa maailmanlopun tunnelmista ravintolassa… Arthur, Trillian ja Ford ovat hyvin menossa mukana Marvinia unohtamatta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti