sunnuntai 3. kesäkuuta 2018

Harri Nykänen: Raidin joulu

Alkuteos: Raidin joulu (2017)
Lukija: Jukka Pitkänen
Ilmestymisaika: 2017 (ko.painos)
Kesto: 46 min
Kustantaja: CrimeTime
ISBN: 978-952-28-9450-2
Muoto: äänikirja (MP3)
Sarjamerkintä: Raid-novelli
Peukku: q^^
Sopisi lukuhaasteeseen ainakin: 6
Hyllynlämmittäjä: 20

*Raid palaa joulun aatonaattona syntymäkyläänsä käydäkseen vanhempiensa haudalla. Samalla hän aikoo selvittää, pitääkö hänelle nimettömässä kirjeessä tullut tieto paikkansa. Sen mukaan lapsuuskaveri, sittemmin jengikaveri joka kavalsi jengin rahat ja yritti tappaa Raidin yli kaksikymmentä vuotta sitten, on palannut synnyinseudulleen. Jengin langettama kuolemantuomio on yhä voimassa ja kosto on Raidin vastuulla.

Kaikki ei kuitenkaan mene niin kuin Raid on suunnitellut ja hän joutuu turvautumaan pornokauppias Sundmanin apuun. Myös komisario Jansson puuttuu peliin ja kostosta, sekä Raidin joulusta tulee aivan erilainen kuin hän kuvitteli.

Harri Nykäsen suositulle Raid-sarjalle on tiedossa odotettua jatkoa viiden vuoden tauon jälkeen ensi syksynä.*Ensimmäinen kosketukseni Raid-sarjaan Elisa Kirjasta saadun ilmaisen äänikirjan muodossa. Nykyään tämän saa lunastettua 3e hintaan.

Ehkä tämän novellin tapahtumat olisivat auenneet paremmin jos sarja ja sen henkilöhahmot ja tapahtumat olisivat paremmin tiedossa. Nyt varmaankin osa viittauksista jäi minulta huomaamatta vaikka aika hyvin tässä novellissa viitattiinkin menneisiin tapahtumiin ja seliteltiin joitakin asioita. Kaiken kaikkiaan miellyttävän oloinen kuuntelukokemus. Ehkä pitää jossain vaiheessa kokeilla jotain toistakin Raid-kirjaa.

Plussat tietenkin siitä, että kuuntelin jouluaiheisen novellin näin hieman ennen juhannusta...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti