sunnuntai 16. lokakuuta 2022

Emily Carrington: Our little secret

 

Alkuteos: Our little secret: a graphic memoir (2021)

Ilmestymisaika: 2021 (ko.painos)

Sivumäärä: 225

Kustantaja: Drawn and Quarterly

ISBN: 9781770465466

Muoto: Sid.

Peukku: q^^


*Assaulted by an older neighbour as a teenager, Emily forces herself to move on from the trauma. Until one day-decades later-she spots him on a ferry. Rainfall and long-buried memories come rushing back. She vows to get justice, not knowing she is about to open herself up to a new kind of suffering. Lost and hopeless, Emily picks up a pen and begins to draw…*






Vaikuttava muistelmateos sarjakuvataiteilijan omasta elämästä. Tämä on todella henkilökohtainen ja kosvettava. Siinä on hyviä hetkiä, mutta paikoitellen tämä on myös todella ahdistava. Ja raivostuttava. Kammottava. Minulla ainakin meni tunteisiin. Miten kamalan yksin nuori on voinut olla. Miten pitkään pitää kaiken sisällään ja tuntea syyllisyyttä ja masennusta. Ja miten sitten viimein kun hän on uskaltanut puhua asiasta, menee kaikki vieläkin pieleen. Pakko sanoa, että joskus oikeusjärjestelmä on todella syvältä! Onneksi Carringtonilla on ollut rohkeutta puhua (piirtää!) tästä. Hän on todella rohkea.

Karu. Julma. Puhutteleva. Mustavalkoinen toteutus on paikoin kaunis, paikoin kammottava. En suosittele herkille. Nuoren hyväksikäyttö on rajua materiaalia vaikka sitä onkin käsitelty tässä "pehmeästi".

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti