tiistai 4. lokakuuta 2022

Tome & Janry: Virus

 

Alkuteos: Virus (1984)

Kääntäjä: Anssi Rauhala

Ilmestymisaika: 2007 (ko.painos)

Sivumäärä: 46

Kustantaja: Egmont

ISBN: 9789524697095

Muoto: Nid.

Sarjamerkintä: Pikon ja Fantasion seikkailuja #36

Peukku: q^^


*Pikon ja Fantasion vanha vastustaja John “Mureena” Helena palaa kuvioihin, mutta tällä kertaa hän tarvitsee sankareidemme apua…ja kipeästi! Mureenaan on iskenyt outo, keinotekoinen virus, joka on saanut alkunsa salamyhkäiseltä tutkimusasemalta Etelämantereella. Niinpä kaksikkomme lähtee hyytävälle tutkimusmatkalle, josta ei vauhtia tai vaaroja puutu!

Piko ja Fantasio ovat yksi eurooppalaisen sarjakuvan kulmakiviä. Heidän seikkailunsa ovat hauskuuttaneet ja viihdyttäneet kaikenikäisiä lukijoita jo yli 50 vuotta. Parivaljakko Tome ja Janry on luonut monia klassisen sarjan parhaita tarinoita, ja vihdoinkin heidän ensimmäinen Piko & Fantasio -kertomuksensa Virus on saatavilla suomeksi.*


Aikamoista räiskintää on tämä sarjakuva. Ensin Fantasio hiippailee kummallisilla asioilla ja äkkiä ollaan keskellä jäätikköä ja miltei sotimassa. Kaikki kun tuntuvat haluavan itselleen salaisia viruksia sun muita mitä on kehitelty kaikessa hiljaisuudessa. Huumoria on, mutta ehkä hieman vähemmän kuin tavallisesti ja sekin on ehkä enemmän aikuisten ymmärrettävissä kuin lasten. Ei ehkä perheen pienimmille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti