torstai 13. lokakuuta 2022

Stephen King: The Tommyknockers

 

Alkuteos: The Tommyknockers (1987)

Ilmestymisaika: 2016 (ko.painos)

Sivumäärä: 993

Kustantaja: Scribner

ISBN: 978-1-5011-4131-7

Muoto: e-kirja (Kindle)

Peukku: q^^

Lukuhaaste 2022: 48. Kaksi kirjaa, joiden kirjoittajat kuuluvat samaan perheeseen tai sukuun 2 (48/50)

Sopisi lukuhaasteeseen 2022 ainakin: 5, 7, 8, 16, 20, 29, 32 ja 43


*Everything is familiar. But everything has changed.

Coming back to the little community is like walking into a nightmare for Jim Gardener, poet, drunk, potential suicide.

It all looks the same, the house, the furniture, Jim’s friend Bobbi, her beagle (though ageing), even the woods out at the back.

But it was in the woods that Bobbi stumbled over the odd, part-buried object and felt a peculiar tingle as she brushed the soft earth away.*



Pienessä kaupungissa tapahtuu kummia. Ihmiset alkavat muuttua ja he saavat kummia ideoita. Äkkiä koko kaupungilla tuntuisi olevan yhteinen salaisuus johon ei ulkopuolisia todellakaan haluta mukaan. Yhteisö on valmis puolustamaan itseään keinoja kaihtamatta. Mutta mitä kaikkea löytyykään tapahtumien takaa? Mistä ja miksi muutos alkoi ja voiko sitä estää?

Hidasta ja hidasta Kingiä tällä kertaa. Toisaalta ymmärrän tavan rakentaa tunnelmaa ja luoda maailmasta todellinen. Toisaalta taas en ymmärrä sitä, miksi jaaritella niin paljoa ihmisistä ja heidän asioistaa vain, jotta heidät voi surutta tappaa heti seuraavalla sivulla... Lisäksi jotkut asiat eivät todellakaan tunnu liittyvän mitenkään toisiinsa, mutta sitten jostain miljoonien eri aasinsiltojen kautta ne jotenkin sitten kuitenkin liittyvät. Itse pidän enemmän toiminnallisemmista Kingin teoksista, mutta nyt on tämäkin sitten kahlattu läpi. Ja löytyihän tästäkin sentään jotain viittauksia Kingin aikaisempiin teoksiin!

Verkkainen, todella paljon menneistä "ufo"-jutuista ammentava kirja jossa makustellaan maisemanmaalailulla ja oudoilla keksinnöillä. Loppu menee jonkin verran överiksi kun porukka alkaa päätymään loppupisteeseen...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti