lauantai 15. lokakuuta 2022

Mikael Ross: Golden boy : Beethoven’s youth

 

Alkuteos: Goldjunge: Beethovens Jugendjahre (2020)

Kääntäjä: Nika Kinight

Ilmestymisaika: 2022 (ko.painos)

Sivumäärä: 193

Kustantaja: Fantagraphics Books

ISBN: 9781683965510

Muoto: Sid.

Peukku: q^^


*Ludwig van Beethoven was a genius whose very name sparks melodies in the ear. But who was Beethoven before he became “Beethoven”?

Master cartoonist Mikael Ross (The Thud) tells the story of Beethoven’s years leading up to Beethoven’s first major public appearance in Vienna in 1795. Beginning in 1778, the Beethoven family lives a difficult life in Bonn. The father, johann, battles with alcoholism and is deep in debt, Only young Ludwig and his talent at the piano offer any hope for the future – if only he would stop composing his own pieces and just play what’s expected of him.*


Eläväisesti kerrottu ja kuvitettu teos, joka on hieno kunnianosoitus tälle omalaatuiselle nerolle.

Itse en oikein lämmennyt sarjakuvan kuvitukselle. Se on minusta jotenkin sottuinen ja tuhruinen. Sekava. Pidän kyllä siitä, miten miehen soittamaa musiikkia on kuvattu. Niihin värit ja muodot sopivat kuin nakutettu.

En tiedä kamalasti Beethovenin elämästä. Joten luotan, että taustatyö on tehty ja kertomus on todenperäinen. Se on aika karua luettavaa, ei mitenkään onnellinen. Olisin ehkä itse kaivannut enemmän selvennyksiä ja avauksia joihinkin tapahtumiin. Nyt monet asiat vain "menivät" siinä mukana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti