tiistai 18. lokakuuta 2022

Reijo Mäki: Sulhasmies

 

Alkuteos: Sulhasmies (2021)

Lukija: Ville Tiihonen

Ilmestymisaika: 2021 (ko.painos)

Kesto: 9h 55min

Kustantaja: Otava

ISBN: 9789511393542

Muoto: e-äänikirja (BookBeat)

Sarjamerkintä: Vares #32

Peukku: ^^b


*Jussi Varesta uhkaavat ensin avioliiton, sitten virkavallan kahleet.

Vares kosii kaunotarta grillijonossa. Aamulla morsian on kadonnut, mutta Uudessa Apteekissa päätetään järjestää sulhaselle kunnon polttarit. Pikkutunneilla Vares päätyy kohtalokkaan lesken matkaan.

Kaupungissa paljastuu kaksi murhaa, ja Vareksella on kytkös molempiin uhreihin. Yhteensattuma alkaa kiinnostaa poliisiakin, ja Jussin on puhdistettava nimensä.

Samalla etsivää työllistävät maksavatkin asiakkaat, kuten maahantuontifirman pomo, jolta on arvokas lasti kateissa. Tutkimukset vievät rikollisjärjestöjen jäljille: pelkoa kylvävät niin liivijengi MotoFukkers kuin epämääräinen ryhmittymä nimeltä Los Otros.*


Mikäli oikein muistan, niin tämä taitaa olla niitä harvoja Vareksia, joissa voi sijoittaa tapahtumia joihinkin vuosiin. Siis kunnolla. Nyt nimittäin mainitaan esim Wuhan... Tämä ei menoa haittaa. Vauhtia ja jännitystä ja baarireissuja löytyy vanhaan tapaan. Lisäksi tarina on omalla tavallaan mukavan henkilökohtainen Varekselle. Silti olematta sitä kuitenkaan liikaa.

Vares nimittäin meinaa päätyä itse sulhasmieheksi, mutta sitten neitonen katoaa ja Vares törmää toiseen kauniiseen tummaverikköön. Useampien lankojen lähtiessä keriytymään, alkaa lopulta näyttää siltä, että näillä naisilla on jotain yhteistä. Vai onko sittenkään?

Herra yksityisetsivä päätyy vähän rikkaampien piireihin, sekä motoristien matkaan. Millaisia konsteja ja tapaamisia onkaan tarjolla ja luvassa ennen kuin kaikki alkaa selvitä?

Tiihonen jatkaa hyviä lukusuorituksiaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti