perjantai 7. lokakuuta 2022

Serge Le Tendre: Thick Skins

 

Alkuteos: Les Peaux-épaisses (1992)

Kuvittaja: Pasquale Frisenda

Teksti: Serge Le Tendre

Ilmestymisaika: 2022 (ko.painos)

Sivumäärä: 95

Kustantaja: Humanoids

ISBN: 9781643376714

Muoto: Sid.

Peukku: q^^

Huom: sarjakuvaksi sovittanut Laurent Genefort


*A breathtaking, fast-paced manhunt in the form of an elegant space opera, based on the novel by Laurent Genefort.

Once upon a time, Lark was a “Thick-Skin” – a clan of humans genetically modified to operate in space without a suit. It wasn’t the life Lark wanted; his modifications removed, Lark left home and traveled the galaxy for decades as a mercenary, training dozens of combat soldiers before retiring. Now, weary and restless, he’s eager to find his old family.

Unfortunately, so is one of Lark’s former trainees, Roko, who’s been hired to locate Lark’s clan, kill them, and strip them of their priceless skins in return for an ungodly reward. Now it’s a race against time as both men scour the cosmos for the lost clan of Thick-Skins – and once they cross paths, Lark’s going to discover just how lethal a soldier Roko turned out to be.*


Kirjan sarjakuvasovitus. Ei ehkä sieltä kaikkein onnistuneimmasta päästä. En ole alkuperäisteosta lukenut, mutta tämä menee ainakin pelkkänä sarjakuvana ihan liian lyhyeksi.

Henkilöhahmoihin ei pääse syntymään minkäänlaista sidettä. Heidät nakataan kasvoille äkkiseltään ja oletetaan, että lukija tekee heti tietyntyyppisiä johtopäätöksiä heistä. Henkilöiden välisiä suhteita ja menneisyyksiä ei myöskään avata kunnolla jos niitä on. Taas ne pitää olettaa tai päätellä aika vähäisistä vihjeistä. Pahinta on, kun oikeasti heidän menneisyytensä vaikuttavat melkoisesti koko tarinaan ja heidän tekemisiinsä. Nyt lukijan olo on hämmentynyt. Tai ainakin minulla oli.

Kiinnostavan oloinen maailma ja tarina. Mutta monet jutut jäävät aivan liian epäselviksi ja hankaliksi. Varmaan scifistä pitäville sopii, mutta jos kaipaa enemmän tietoa, niin ei ehkä ole kaikkien juttu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti