lauantai 1. elokuuta 2015

Enki Bilal: Unien vankila

Alkuteos: La Femme piège (1986)
Suomentaja: Nike Parland ja Ulrika Enckell
Ilmestymisaika: 1990 (ko.painos)
Sivumäärä: 55
Kustantaja: Tammi
ISBN: 951-30-6868-4
Muoto: Nid.
Sarjamerkintä: NIKOPOL-trilogia 2
Peukku q^^
Huom: Päähenkilön nimi muutettu Alcide Nikopolista Stanku Brickleyksi


*Päätäpyörryttävä reportaasi vuodelta 2025 - joka on luettavissa vuoden 1993 lehdissä… reportteri Jill Bioskopin painajaismaiset kokemukset Lontoossa ja Berliinissä… hänen tuhoon tuomittu rakkaustarinansa alfatratzi Johnin kanssa… pelastus jonka tuovat haukkajumala Horus ja hänen suojattinsa Stanku Brickley…*


Trilogian kakkososa ei mielestäni ole aivan niin hyvä kuin ensimmäinen. Piirtojälki ja väritys ovat kauniita ja tunnelmallisia, eikä tekstauksessa ole valittamista. Visuaalisesti sarjakuva on oikein nautittava kokonaisuus. Syy “huonommuuteen” on tarinassa. Jill ei ehkä sinisestä ulkomuodostaan huolimatta ole se kaikkein kiinnostavin sankari. Ainakin jos vierellä vertailussa on Stanku/Nikopol, joka nyt yhdessä Horus-jumalan kanssa on enemmän taustalla.


Unien vankila jatkaa kyllä hyvin tarinaa siitä, mihin aikaisempi osa jäi. Kuitenkin se on kerronnaltaan epäselvempi ja jotenkin salamyhkäisempi. Kaikkea ei todellakaan selvitetä lukijalle. Osa tapahtumista jää jopa lopussa melko avoimiksi herättämään kummastusta ja lisäkysymyksiä. Pieni määrä salaperäisyyttä on hyväksi, mutta nyt jää auki vähän liian isoja kysymyksiä omaan makuuni.

Kaikesta tästä huolimatta kannattaa kyllä lueskella tämä kakkososa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti