keskiviikko 11. marraskuuta 2015

Ginn Hale: Wicked Gentlemen

Alkuteos: Wicked Gentlemen (2007)
Ilmestymisaika: 2007 (ko.painos)
Sivumäärä: 217
Kustantaja: Blind Eye Books
ISBN: 978-0-9789861-1-7
Muoto: Nid.
Peukku: q^^


*Belimai Sykes is many things: a Prodigal, the descendant of ancient demons, a creature of dark temptations and rare powers. He is also a man with a brutal past and a dangerous addiction.


And Belimai Sykes is the only man Captain William Harper can turn to when faced with a series of grisly murders.


But Mr. Sykes does not work for free and the price of Belimai’s company will cost Captain Harper far more than his reputation.


From the ornate mansions of noblemen, where vivisection and sorcery are hidden beneath a veneer of gold, to the steaming slums of Hells Below, Captain Harper must fight for justice and for his life.


His enemies are many and his only ally is a devil he knows too well. Such are the dangers of dealing with the wicked.*


Kirjan takakansi on mielestäni hieman harhaanjohtava. Mutta ehkä annamme sen anteeksi, sillä koskas takakansi olisi täysin rehellinen?


Kirja on jaettu tavallaan kahteen osaan ja kahteen tarinaan, jotka kyllä liittyvät toisiinsa. Ensimmäinen puolisko on kerrottu Belimain näkökulmasta ja minä-kertojan kautta. Tässä osassa lukija pääsee kurkistamaan Prodigalien maailmaan ja itse Belimain ajatuksiin. Kirjan tämä puolikas esittelee myös muut tärkeät henkilöt, kuten inkvisiittori kapteeni Harperin, tämän langon Edwardin ja muutamia muita. Osan tarkoitus on selvittää se, mihin ja miksi Harperin sisar ja Edwardin vaimo Joan on oikein joutunut. Luvassa on siis pientä salapoliisitointa ja kiintoisia yllätyksiä.


Toinen osa seuraa enemmän kapteeni Harperia ja se on kerrottu ulkopuolisen kertojan kautta. Näin ollen lukija ei pääse aivan yhtä lähelle kuin ensimmäisessä osassa, mutta toisaalta se ei haittaa. Uusia ja yllättäviä asioita paljastuu silti ja minusta ainakin on mukavaa kun Harper jää salaperäisemmäksi hahmoksi. Tässä osassa Harper selvittelee edellisen osan jälkimaininkeja, jotka eivät olekaan ihan niin helposti ratkaistavissa. Ja kosto on oleva suloinen…


Hahmot eivät ole ehkä kaikkein omaperäisimpiä, eikä tarinakaan mikään maailmoja mullistava ole. Sanoisin, että näiltä osin kirja on aika perinteistä fantasia/scifiä, jossa on mukana myös homo-suhde. Taso muistutti melkoisesti parhaimpia aikoinani lukemiani fan-ficcejä, joten sinällään ei hullumpaa. Itselle ainakin tuli jotenkin nostalginen fiilis.
Parasta tässä kirjassa on ehdottomasti maailma. Steampunk-mainen ja karun synkkä. Demoneja kulkee ihmisten keskuudessa ja inkvisitio hallinnoi enemmän tai vähemmän julmalla ja väkivaltaisella tavalla… Harmillista, että maailman ja sen olojen kuvaaminen jäi vähemmälle. Olisin mielelläni niistä lukenut lisää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti