tiistai 3. marraskuuta 2015

Sue Grafton: I niin kuin ilkimys

Alkuteos: I is for Innocent (1992)
Suomentaja: Annika Eräpuro
Ilmestymisaika: 1994 (ko.painos)
Sivumäärä: 306
Kustantaja: Book Studio
ISBN: 951-611-702-3
Muoto: Nid.
Sarjamerkintä: Kinsey Millhone -mysteeri
Peukku: ^^b
*Maailman suosituin ja jäljitellyin naispuolinen yksityisetsivä Kinsey Millhone on yhdeksännessä aakkosdekkarissaan jälleen kerran kiperän pulman edessä. Tällä kertaa hän joutuu selvittämään vuosia aiemmin kuolleen naisen kohtaloa. Itsemurha vai murha... Kinsey päätyy ensimmäiseen vaihtoehtoon, kunnes on itsekin vähällä päästä hengestään.*
Pidän Graftonin kirjoista todella. Niissä on aina se ihana kiireettömyyden tuntu. Etsivällä on aikaa nauttia lasi viiniä tai parikin. Ja sivuhahmot ovat mielenkiintoisia kuten aina. Ehkä hieman lukukokemuksia häiritsee se, etten ole sarjaa lukenut mitenkään järjestyksessä vaan sieltä ja täältä aina sen mukaan mitä olen löytänyt. Jotkut asiat nimittäin tuntuvat ainakin itselle jäävän vähän epäselviksi.
Takakansi johtaa kyllä tässä kirjassa melkoisesti sivuun itse kirjan juonesta, mutta sen ei pidä antaa häiritä. Tarina on nautittava ja juoni erinomainen. Tästä kirjasta todella nauttii sitä lukiessa. Kaikki ei nimittäin todellakaan ole sieltä helpoimmasta päästä selvittää ja useammalla kuin yhdellä on jotain salattavaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti