maanantai 2. marraskuuta 2015

Paulo Coelho: Like the Flowing River


Alkuteos: Like the Flowing River (2006)
Englannistaja: Margaret Jull Costa
Ilmestymisaika: 2007 (ko.painos)
Sivumäärä: 245
Kustantaja: HarperCollinsPublishers
ISBN: 978-0-00-723581-0
Muoto: Nid.
Peukku: ^^b
Huom: Kokoomateos, jonka alkuperäiset osat julkaistu 1998-2005.


*Like the Flowing River is an intimate collection of Paulo Coelho’s reflections and short stories, written from 1998 to 2005. These are powerful tales of living and dying, of destiny and choice, of love lost and found. Sometimes humorous, sometimes serious, but always profound, this book, like all of Coelho’s work, explores what it means to be truly alive.*


Tässä kokoomateoksessa on joukko hyvin valittuja tekstejä, joiden aiheet vaihtelevat. Löytyy opettavaista tarinaa, tositapahtumia ajatuksia, heijastuksia elämästä… On uskomatonta, miten Coelho on onnistunut näihin yhdestä kolmeen sivun mittaisiin juttuihin saamaan samaa taikaa kuin mihin olen tottunut hänen pitempien kirjojensa kohdalla. Valinnat tehnyt taho on onnistunut. Lukijan mielenkiinto pysyy hyvin yllä, sillä jutut ovat riittävän vaihtelevia.


Itse huomasin kuitenkin, että koska kyseessä on kokoomateos aikaisemmin julkaistuista jutuista, voi niiden ajallinen järjestys aiheuttaa pientä kummastusta. Olisi ehkä ollut hyvä, jos alkuperäinen julkaisuajankohta olisi esillä. Nyt itse ainakin hämmästyin, kun yhdessä jutussa Coelho koettaa kovasti salailla myllynsä sijaintia ja myöhemmissä taas hän on senkin suhteen melko avoin. Ajatukset siis muuttuvat.

Pidin kovasti näistä lyhyistä jutuista. Ne on melko helppo ahmia parilla lukemakeralla, mutta toisaalta voi myös lukea yhden jutun päivässä. Niistä nimittäin saa takuuvarmasti pohdittavaa päiväksi. Uskoisin, että Coelhoa aikaisemmin lukemattomien olisi helppo kokeilla tätä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti